Huolto avainasemassa

www.vakkaservice.fi

 

Rakennustekniikka ja tekniikka ylipäätään ovat muuttumassa yhä käyttäjäystävällisemmäksi. Jotta laitteet toimisivat kuten pitäisi, vaaditaan niiden säännöllistä huoltamista. – Ilmanvaihtokoneiden huolto kahdesti vuodessa ja lämmityksen tarkistus syksyisin, ohjeistaa toimitusjohtaja Jukka Stenroos Vakka-Service Oy:stä. Ilmanvaihtolaitteen huolto sisältää yleensä puhdistuksen, suodatinvaihdot sekä automatiikan tarkastamisen. Lämmitystä huollettaessa tarkastetaan, että säätökäyrät ovat oikeat ja sen toiminta energiatehokasta.

Jos laitteita käytetään väärin tai ne on virheellisesti asennettu, niistä ei saada maksimaalista hyötyä. Stenroosin mukaan esimerkiksi koulujen ilmanvaihto-ongelmat johtuvat pitkälti ilmanvaihdon suunnitteluvirheistä: – Siellä on ilmamäärät määrätty väärin, eli ilmaa imetään pois enemmän kuin sitä tuotetaan sisään, hän selventää. Myös tapaukset, joissa osa kerrostalon asunnoista kärsii kylmyydestä ja osa kuumuudesta, ovat Stenroosille tuttuja: – Silloin linjoja ei ole tasapainotettu. Kun vesivirrat eivät ole oikeat, voidaan sitä joutua ajamaan korkeilla säätökäyrillä. Jokainen ajettu aste vaikuttaa n. 5 % lämmityskuluihin. Stenroos muistuttaa, että ongelmat ovat ratkaistavissa monin eri tavoin. Mikäli esimerkiksi sisällä vetää, helpoimmalta tuntuva ratkaisu ei ole se oikea: – Korvausventtiileitä ei saa tukkia!

Laitteiden huolto-, asennus- ja korjaustehtäviin erikoistunut Vakka-Service Oy palvelee Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueen yksityisiä, yrityksiä, kuntia ja teollisuutta Uudestakaupungista käsin. Yrityksen monipuolisiin palveluihin kuuluvat myös turvallisuuslaitteet.