suomen-hormistokeskus-300-dpi-cmyk

Huonokuntoinen hormi on riski paloturvallisuudelle

Suomen Hormistokeskus Oy on hormialan korjauksiin erikoistunut yritys, joka yli 20 vuoden ajan on räätälöinyt palveluitaan mummon saunamökistä kerrostaloihin saakka. Kunnostukset tehdään aina tapauskohtaisesti hormirakenteiden ja niiden kunnon perusteella.

Menetelmät ovat monet ja vaihtelevat hormityypin sekä korjaustarpeen mukaan. Kunnostustavoista sukitus on uusin; sen avulla hormin koko saadaan maksimaaliseen hyötykäyttöön. Sisäpinnasta tulee sileä sekä painetiivis, ja se voidaan myöhemmin myös koneistaa esimerkiksi lämmöntalteenottoa varten. Sukka pujotetaan hormiin, laajennetaan matalahöyrypaineen kanssa ja kovetetaan, jolloin se muotoutuu hormin mukaisesti. Menetelmä sopii parhaiten ilmanvaihtohormeille. Savuhormeissa käytetään yleisimmin putkitusta tai massausta paloturvallisuuden varmistamiseksi.

Hormistojen kunnostus kannattaa Tero Aaltosen mukaan ehdottomasti hoitaa linjasaneerauksen yhteydessä, kun kerran märkätilat piikataan ylös ja viemärit otetaan esiin. – Hormien mutkat ja esteet pystytään samalla vaivalla piikkaamaan pois ja saattamaan kuntoon. Kun uusi lattia ja laatat on asennettu, tilassa ei noin vain enää piikata. Urakoiden yhdistäminen on huomattavasti helpompaa ja taloudellista, mutta siitä ollaan liian harvoin tietoisia.

Huonokuntoinen hormi voi olla tulipalon aiheuttaja, joten Aaltonen kehottaa ihmisiä nuohouksen yhteydessä pyytämään nuohoojalta tiiviyskoetta hormista. – Kun mahdolliset vuodot tai viat ovat paljastuneet, ammattitaitoiset asentajamme tulevat paikan päälle auttamaan.