Pamon_solid_house_300_CMYK

Hyödynnä poistoilma ja säästä lämmityskustannuksissa

Taloyhtiöt etsivät yhä energiatehokkaampia ratkaisuja lämmityskulujen säästämiseen, varsinkin kun on havaittu, että kiinteistöistä karkaa täysin käyttökelpoista lämpöä. Oy Pamon Ab tarjoaa juuri näihin tarpeisiin sopivan ratkaisun Pilpit-lämmöntalteenottojärjestelmällä, joka on suunniteltu varta vasten kerrostaloihin. Järjestelmä ottaa poistoilman lämmön katolta talteen ja siirtää sen putkistoa pitkin uudelleen hyödynnettäväksi niin lämmityksessä kuin lämpimässä käyttövedessä.

Pamonin asiantuntijat kartoittavat aina taloyhtiön tilanteen ja suunnittelevat siihen sopivan järjestelmän. Kartoituksen yhteydessä tehdään säästölaskelma ja arvioidaan järjestelmän takaisinmaksuaika. Vuosittaiset energiansäästöt voidaan laskea aiempien vuosien energiakulutuksen ja ilmamäärien pohjalta. – Järjestelmällä saa selvää säästöä, noin 30–50 % lämmityskuluissa, ja investointi maksaa itsensä takaisin 6-8 vuodessa. Laskelmien mukaan 40 asunnon taloyhtiö säästää keskimäärin 10 000 euroa vuodessa Pilpit-järjestelmällä. Lisäksi se parantaa energialuokkaa ja nostaa kiinteistön arvoa, Mikko Passoja kertoo.

Järjestelmälle on myös kehitetty oma kaukohallintapaketti, jonka kautta voidaan vastaanottaa hälytyksiä sekä tehdä säätöjä. Reaaliaikaisella seurannalla säästetään Passojan mukaan kustannuksia, sillä huollot voidaan ennakoida hyvissä ajoin ja samalla minimoidaan käynnit kohteessa. Seurannan kautta järjestelmä voidaan optimoida talon tarpeisiin sopivaksi, jotta siitä varmasti saa suurimman mahdollisen hyödyn.  Järjestelmä tekee lisäksi automaattisesti energiansäästöraportit ja lähettää ne sähköpostitse valitulle henkilölle taloyhtiössä.