DSC03966

Hyvä peltisepänliike on luotettava, tehokas ja monipuolinen

Pelti Pori Oy on laajasti palveleva peltisepänliike, jolle mikään peltityö ei ole mahdoton. Referenssilistalle mahtuu julkisivupellitykset, konesaumakatot, rautarakenteet, sadevesikourut ja paljon muuta. Pori-Rauma-Kankaanpää -akselilla toimiva yritys on pellittänyt mm. kauppoja, kouluja sekä sairaaloita, ja Porin jäähallissa peltisepänliikkeen kädenjälki näkyy seinäelementeissä sekä julkisivupinnoissa. Pian Pelti-Porin tavaramerkki on näkyvissä myös keskustassa Porin suomalaisen yhteislyseon katolla.

Yrittäjä Tuomas Leppänen on toiminut peltiseppänä jo 20 vuotta. Kokeneena konkarina hän tuntee alan haasteet, ja valitettavaa on, että työn hinta usein muodostuu suureksi haasteeksi. – Hinta kävelee usein kaiken muun edellä, eli urakkaan halutaan sisällyttää kaikki mahdollinen, mutta edulliseen hintaan. Se on sama kuin pyytäisi Ladan hinnalla uutta Mersua, Leppänen toteaa. Hän on kuitenkin ammattivuosiensa aikana verkostoitunut hyvin ja näyttänyt kykynsä, minkä seurauksena Pelti-Porilla on asiakkaita, joiden kanssa on pitkä yhteinen historia.

Leppänen luonnehtii hyvää peltisepänliikettä sellaiseksi, joka tarjoaa kaikki palvelut samalta ovelta, on luotettava ja osaa toimittaa tavaraa nopealla aikataululla. Siksi myös Pelti-Porilla on suuri varasto, josta löytyvät koko peltivalikoima ohuemmasta raskaampaan rautaan. Se takaa toimitusvarmuuden, eikä yritys ole riippuvainen muiden aikatauluista. Leppänen on myös investoinut omaan tuotantoon, jossa on tietokoneohjatut leikkurit ja särmärit mahdollistaen millin tarkat ja nopeat toimitukset. Viimeisin hankinta on lukkosaumaprofiilikone, jonka on tarkoitus tuoda Pelti-Pori lähemmäksi yksityisiä asiakkaita. – Asiakkaat saavat tilattua meiltä koko kattopaketin kattopellistä ja aluskatteista kiinnitystarvikkeisiin ja listoihin. Profiilikaton asiakas voi jopa itse asentaa.

Investoinnit tuotantoon on yksi esimerkki siitä, miten Leppänen työssään pyrkii jatkuvaan kehitykseen. Aito mielenkiinto alaa kohtaan antaa sydämen yritykselle, ja takaa asiakkaillekin parasta palvelua. – Pidän työstäni todella paljon, ja haluan kehittää valmistusmenetelmiä sekä työtä itsessään. Suunnittelen koko ajan, mitä teemme seuraavaksi.