porin_lukko_solid_house_300_CMYK

Hyvä turvajärjestelmä osaa neuvoa hätätilanteessa

Porin Lukko on erikoistunut omaisuuden suojaan ja henkilöturvallisuuteen. Lukitusalalla toimiva yritys on vuodesta 1977 palvellut asiakkaitaan erilaisilla ratkaisuilla, ja tekniikan kehittyessä palvelut ovat laajentuneet entisestään. Lukituksen lisäksi yritys tarjoaa mm. kulunvalvontaa, paloilmoittimia ja oviautomatiikkaa. Yrityksen suuri etu on sen kyky luoda hyvin toimivia kokonaisuuksia hoitamalla sekä itse urakan että ohjelmoinnin.

Jukka Kehusmaan mukaan turvajärjestelmien maailmassa mahdollisuuksia on rajattomasti; järjestelmiä voi täydentää erilaisilla lisävarusteilla, joiden avulla kiinteistön tilanne on mahdollista todentaa nopeasti, esimerkiksi kamerakuvalla. Kehittyneissä järjestelmissä käytetään myös graafisia käyttöliittymiä, joiden avulla saa kuvan koko kiinteistöstä suurelle näytölle. Näin on helpompi hahmottaa missä esimerkiksi ovi on jäänyt auki tai missä huoneessa paloilmaisin on reagoinut. Kyseistä ratkaisua voi myös täydentää infoteksteillä, jotka ilmestyvät automaattisesti kiinteistön käyttäjille. Esimerkiksi tulipalotilanteessa hälytys välittyy automaattisesti hätäkeskukseen, mutta samalla järjestelmän toimittamat infotekstit neuvovat kiinteistössä olevia mahdollisiin toimenpiteisiin.

Kerrostaloihin Kehusmaa suosittelee Abloy OPTIMA- järjestelmää, jossa on helppo yhdistää esteetön kulku ja mukavuus. Etäluettava tunniste on yhdistetty avaimeen ja tätä käytetään esimerkiksi yhteisissä tiloissa. Asuntojen lukot ovat sitten mekaanisia Sento- sarjan lukkoja. Oviautomatiikka ja kosketukseton etälukutekniikka lisäävät asumismukavuutta ja nostavat kiinteistön arvoa.