Valvox_solid-House_300_CMYK

Hyvä valvonta takaa onnistuneen putkiremontin

Tutustu yritykseen www.valvox.fi

Linjasaneerausta suunniteltaessa kannattaa ensimmäisenä kääntyä osaavan konsultin puoleen. Hän takaa, että urakka sujuu suunnitelmien mukaan ja asukkaat voivat olla tyytyväisiä lopputulokseen.

Valvox Oy:llä on takanaan vuosien kokemus LVI-rakennuttamisesta, projektinjohdosta ja valvonnasta sekä suunnittelusta. Yrityksen palveluihin ovat luottaneet monet tyytyväiset asiakkaat niin Turun alueella, Porissa kun pääkaupunkiseudullakin. Valvox Oy:n toimitusjohtaja Jussi Koskela uskoo, että projekteja tulee riittämään myös tulevaisuudessa. – Tällä hetkellä urakoidaan erityisesti 1960–70 luvuilla rakennettujen kerrostalojen parissa. Todellinen piikki on kuitenkin vasta edessäpäin ja ajoittunee 2020-luvulle, jolloin suuren rakennusbuumin aikaan valmistuneiden asuinkiinteistöjen talotekniikka alkaa tulla tiensä päähän, mies arvelee.

Suunnittelua ja konsultointia tarvitaan

Tänä päivänä taloyhtiöissä kyllä tiedostetaan korjaustarpeet, mutta ei silti välttämättä osata ottaa huomioon kaikkia linjasaneerauksen onnistumiseen vaikuttavia tekijöitä. Siksi Valvox Oy:n kaltaisen luotettavan konsultin apu on usein enemmän kuin tarpeen. – Tehtävämme on toimia rajapintana taloyhtiön ja urakoitsijan välillä. Konsultti auttaa asiakasta talotekniikkaan liittyvissä kysymyksissä, tuo tietoa ja hakee taloyhtiön kannalta parasta mahdollista ratkaisua, kertoo Koskela konsultin roolista linjasaneerauksessa.

Konsultti toimii siis ennen kaikkea tilaajan edunvalvojana ja pitää huolen siitä, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan.

– Taloyhtiöille valvonta on elintärkeää. Vaikka suunnitelma olisi kuinka hyvä tahansa, voi se mennä pilalle puutteellisen valvonnan vuoksi, Koskela toteaa.

Monessa taloyhtiössä on menty vikaan juuri siinä, että hankkeen alkumetreillä suunnittelu ja valvonta on koettu turhina kuluerinä. – Todellisuudessa kyseisten ammattilaisten yhteistyöhön panostaminen on usein kuitenkin paras keino vaikuttaa hankkeen kokonaiskustannuksiin, Koskela neuvoo.

Menetelmät kohteen mukaan

Valvox Oy:n henkilökunnalla on laaja kokemus talotekniikan eri osa-alueista ja siksi yrityksen konsultit pystyvätkin auttamaan asiakasta esimerkiksi oikean saneerausmenetelmän valinnassa. – Jos yhtiön korjaushistoria on vähäinen, kannattaa ehkä valita perinteinen putkiremontti, jonka myötä uusitaan niin käyttövesiputket, viemärit kuin märkätilatkin sekä mahdollisesti muuta talotekniikkaa. Muissa tapauksissa uudet menetelmät ovat usein kevyempi ja asukasystävällisempi vaihtoehto, Koskela miettii.

Perinteisen linjasaneerauksen lisäksi Valvox on toiminut myös uusien menetelmien, kuten sukituksen ja pinnoittamisen asiantuntijana jo useita vuosia. Koska näiden kysyntä on kasvanut reilusti, on Valvox kehittänyt toimintaansa erikoistumalla myös uuteen tekniikkaan. – Kyseeseen tulee ennen kaikkea asukkaiden mukavuus. Uusilla menetelmillä asumishaitat ovat yleensä pienemmät, samoin kustannukset, Koskela toteaa.

Tärkein kriteeri menetelmää valittaessa on kuitenkin taloyhtiön tahto ja kiinteistön kunto. – Lähdemme aina liikkeelle siitä, mitä asiakas remontilta odottaa ja hoidamme hankkeen alusta loppuun suurella ammattiylpeydellä, Koskela vakuuttaa.