_vauriokorjaus-Katselmus-kuva-2

Hyvää saumaa ei synny sattumalta

Saumalaakso on alansa tunnettu ja kotimainen osaaja, jonka ammattitaito on syntynyt vuosikymmenien saumaus- ja tiivistysalan kokemuksesta. Laadun ja kotimaisen kädenjäljen takaa Avainlippu.

Saumalaakso Oy on jo toisen sukupolven käsissä. Näin yhtiön historiaa taustoittaa toimitusjohtaja Anton Panschin. – Isäni Boris Panschin pyöritti yritystä vuoden 2014 loppuun, jolloin teimme sukupolvenvaihdoksen ja minä astuin toimitusjohtajana puikkoihin. Saumalaakson omistajina toimivat itseni lisäksi siskoni ja yhtiömme työpäällikkönä toimiva Erkki Pöntiö. Meillä on tänä vuonna juhlavuosi eli juhlistamme yhtiömme kolmenkymmenen vuoden mittaista toimintaa. Tulin itse mukaan yhtiön toimintaan alun perin jo -90 luvulla. Toimin varastomiehenä kesät ja vakituisesti astuin remmiin vuonna 2003 suoraan koulun penkiltä autokuskiksi. Toimin myös useamman vuoden saumarina ja vuonna 2010 laskeudeuin seiniltä ja siirryin toimistohommiin. Toimitusjohtajana olen toiminut nyt reilun vuoden. Minulle on ollut hyvin selkeää nuoresta pitäen se, että tulen olemaan mukana Saumalaakson toiminnassa.

As-Oy-Soukanharju---Julkisivujen-uusintaumaus,-sekä-julkisivujen-maalaus-(1)_MUOKATTU

Julkisivu-urakat pääroolissa

Saumalaakson pääliiketoiminta ovat julkisivuremontit ja tätä tarjontaa on pyritty viime vuosien aikana monipuolistamaan. – Teemme julkisivumaalauksia, -pesuja, parveke- ja betonikorjauksia, elementtisaumauksia ja tiivistyksiä. Saumausurakat työllistävät meitä edelleen ylivoimaisesti eniten, mutta meillä on myös omat maalarit, jotka tarvittaessa maalaavat ja pesevät julkisivuja. Meiltä löytyy myös kirvesmiestaitoisia tekijöitä, joten meiltä onnistuvat tarvittaessa vaikkapa piha-aitojen tai -katosten rakentaminen. Rakennusten sisäpuolella teemme vesieristyksiä, rappumaalauksia ja huoneistoremonttejakin, sillä tekijöiltämme löytyy erittäin monipuolista osaamista mitä erilaisimpiin töihin. Pääpaino on kuitenkin julkisivu-urakoinnissa.

 

Alan johtava kehittäjä

Panschinin mainitsemalla julkisivupuolella materiaalit ja trendit muuttuvat, ja esimerkiksi nyt uudisrakentamisessa ovat pinnalla lämpö- ja ohutrappausmenetelmät, sekä erilaiset likaa hylkivät pinnoitteet. – Valitettavan usein törmäämme kuitenkin siihen, että saumaukset suorittanut urakoitsija ei olekaan valinnut riittävän korkealaatuisia tai ylipäätään oikeita materiaaleja saumausurakkaan. Saumausmassojen kirjohan on tänä päivänä todella laaja ja jotkut materiaalit saattavat jopa hylkiä toisiaan. Niinpä tekijän on osattava valita oikeat massat oikeille pinnoille, mikä edellyttää todellista ammattitaitoa. Saumalaaksolla on tämä puoli vahvasti hanskassa, sillä olemme olleet kautta historian mukana aktiivisesti alan tutkimus-ja kehitystyössä ja kehittäneet alaa niin itsemme kuin koko toimialankin eduksi.

 

Kotimaisuus ennen kaikkea

Kotimaisuus on Saumalaaksolle hyvin tärkeä arvo. – Yrityksemme työllistää tällä hetkellä keskimäärin 30 ammattitaitoista asentajaa ja neljä toimihenkilöä, ja olemme alan suurin toimija. Olemme erittäin ylpeitä suomalaisesta työvoimastamme. Tiivistys, saumaus, maalaus ja julkisivukorjauksissa oman työn osuus onkin urakoidessamme lähes poikkeuksetta 100 %. Sen takia onkin luonnollista, että olemme Suomalaisen Työn Liiton -jäsenyritys. Merkkinä kotimaisesta palvelusta Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt oikeuden käyttää Avainlippu-tunnusta. Suomalaisella, omalla työvoimalla voimme taata asiakkaille kaikkiin töihimme Saumalaakso-laadun. Sen turvin voimme seisoa oman työmme takana tänään ja huomenna, Panschin toteaa lopuksi.