Icynene_installation_01

Hyvällä eristämisellä säästää myös kesällä

Icynene-vaahtoeriste on innovatiivinen eristeratkaisu, joka yhdistää villan ja polyuretaanin parhaat puolet. Tällä hetkellä tätä Pohjois-Amerikassa ja useissa Euroopan maissa jo pitkään käytössä ollutta energiatehokasta ja ekologista tuotetta tuo Suomeen vain yksi toimija, Pro Hole Oy.

Kun pitkäaikainen alihankkija tutustutti yrittäjä Marko Konkarin maailmalla suosittuun Icynene-vaahtoeristeeseen, hän näki tuotteessa heti suuret mahdollisuudet. Viime kesänä Konkari päätti laajentaa timanttiporaukseen ja -työkalujen myyntiin erikoistuneen yrityksensä Pro Hole Oy:n toimintaa uudella, innovatiivisella vaahtoeristeellä.

Villan ja uretaanin parhaat puolet

Ruiskuttamalla asennettavan Icynene-vaahtoeristeen vahvuudet korostuvat sitä selvemmin, mitä hankalampaa kohdetta ollaan eristämässä. Vaahtoeristeen lämmöneristyskyky on parempi kuin villalla. Lisäksi sen avulla kylmäsillat ja muut raot tukkiutuvat paljon tehokkaammin kuin esimerkiksi polyuretaanilla. Avosoluinen Icynene-vaahtoeriste on huomattavasti hengittävämpi kuin umpisoluinen polyuretaani, joten siksi se sopii asennettavaksi kaikkien materiaalien päälle. – Vaahtoeristeellä voidaan helposti tehdä esimerkiksi pressuhallista lämpöä eristävä halli, kertoo Konkari.

Kanadan kovissa ilmasto-olosuhteissa kehitetty Icynene-vaahtoeriste sopii sekä remonttikohteisiin että uudisrakennuksiin. Kyseessä on pääasiallisesti sisäpuolen eriste, joka polyuretaanista poiketen ei sovi asennettavaksi ulkokohteisiin. Suomessa VTT:n hyväksymä Icynene on testattu ja hyväksytty Euroopassa sekä eri puolilla maailmaa. Valmistaja myöntää tuotteelle 25 vuoden takuun. Sisäeristeiden lisäksi Pro Holen tarjonnasta löytyy myös polyuretaanityyppinen umpisoluvaahtoeriste ulkokäyttöön.

Erinomainen hinta-laatusuhde

Icynene-vaahtoeristeen asentaminen on helppoa ja nopeaa, sillä eriste ruiskutetaan kuumana suoraan kohteeseen. Päästessään kosketuksiin hapen kanssa nestemäinen eriste laajenee noin 100-kertaiseksi täyttäen kaikki raot, jonka jälkeen se kuivuu välittömästi. – Eriste on kosketuskuiva kuudessa sekunnissa, ja kymmenen tunnin haihtumisen jälkeen sen päälle voi levyttää, sanoo Konkari. Asiakkaan kannalta tuotteen hinta-laatusuhde on erinomainen, sillä ammattilaisen valmiiksi asentama Icynene-vaahtoeriste voi tulla jopa edullisemmaksi kuin asiakkaan itse asentama villa.

23036_Master_106_300p4c

Tuoreimpana projektinaan Pro Hole Oy on vastikään eristänyt Icynene-vaahtoeristeellä 1 000 m²:n kokoisen hallin seinät. Vaahtoeristeen asennus toteutettiin nopeasti, vain kahdeksassa päivässä.  – Olemme jo sopineet myös hallin katon eristämisestä. Se on haasteellinen paikka eristää, mikä sopii mainiosti meille ja Icynene-vaahtoeristeelle, mainitsee Konkari.

Tulevaisuuden eriste

Marko Konkari on käynyt aktiivisesti messuilla markkinoimassa uutta tuotettaan. Parasta markkinointia on kuitenkin hyvin tehty työ ja sitä kautta liikkeelle lähtevä puskaradio. Kesän aikana projektit vievät Konkaria ja Pro Hole Oy:tä ympäri Suomea aina pohjoista myöten. Konkari uskoo Icynene-vaahtoeristeen kasvattavan suosiotaan sitä mukaa, kun tietoisuus tuotteesta leviää. Kesäaikaan vaahtoeristeellä saadaan pidettyä myös sisäilma viileänä kun lämpö pysyy ulkona. – Uskon, että vaahtoeristäminen tulee lisääntymään Suomessa merkittävästi.

Pro Hole Oy rakentaa parhaillaan maanlaajuista jälleenmyyntiverkostoa ja hakee Icynene-vaahtoeristeestä kiinnostuneita alihankkijoita mukaan innostuneeseen, asiantuntevaan joukkoon.