Are_solid_house_magazine_300_CMYK

Hyvän asiakaspalvelun salaisuus

Yksilöllistä ja kaiken kattavaa palvelua saadakseen ei aina tarvitse asioida pienen yrityksen kanssa. Talotekniikan urakointiin ja ylläpitoon keskittynyt Are Oy, joka viime vuonna kasvoi yritysoston myötä liki 3000 henkeä työllistäväksi yritykseksi. Integraation myötä palvelun laatu on kuitenkin jopa parantunut. – Nyt meillä on enemmän tekeviä käsiä, mikä tietenkin kasvattaa palveluiden saatavuutta ja vahvistaa alueellista osaamista, kertoo kiinteistöpalveluiden Länsi-Suomen aluejohtaja Jaakko Niemi.

Jotta asiakkaan ei tarvitsisi vaivata päätään jokaisella pienellä yksityiskohdalla, palvelee häntä yksi yhteyshenkilö. Yhteyshenkilön kautta asiakas voi hoitaa mitä tahansa talotekniikkaan liittyviä asioita, vaikkapa pyytää sähkötarjouksia, ja yhteyshenkilö ottaa asian hoitaakseen. Asiakkaaseen ollaan yhteydessä ja tehdystä työstä sekä huolloista raportoidaan säännöllisesti. Aren palvelussa todella korostuu se, että työtä tehdään ihmisille.

– Ajat ovat muuttuneet. Ennen riitti, että työt tehtiin teknisesti hyvin. Nyt teknistä osaamista ja asiakaspalvelua arvostetaan yhtä paljon, huomauttaa Niemi.

Niemen mukaan alan yleinen haaste on liian insinöörimäinen asenne asiakaspalveluun. Sen sijaan että asiakkaalle pelkästään raportoitaisiin ongelmasta, on ratkaisua tarjotessa tärkeää avoimesti kertoa, mitä ollaan tekemässä. Yrityksen sisällä puhutaankin arelaisesta asenteesta ja tavasta tehdä asioita. Kaiken lähtökohta on avoimuus, niin asiakkaan kanssa toimiessa kuin henkilöstön sisälläkin.