Hyviä uutisia taloyhtiöille

Insinööritoimisto TeknoPlan Oy tarjoaa taloyhtiöiden linjasaneeraukseen esisuunnittelumallia, jonka avulla putkiremontissa voidaan edetä ilman hankesuunnitteluvaihetta.

TeknoPlan on pääkaupunkiseudulla toimiva insinööritoimisto, joka on hallituksen puheenjohtaja Leo Ruuskasen mukaan erikoistunut nimenomaan taloyhtiöiden linjasaneerauksiin. ”Yhtiömme liikevaihdosta puolet tulee taloteknisestä suunnittelusta ja toinen puolikas urakoinnin valvonnasta. Aloitimme toiminnan taloyhtiöiden linjasaneerauksissa vuonna 2005 ja olemme erikoistuneet myös uusiin saneeraustekniikoihin”.

Esisuunnittelumalli keventää linjasaneerausurakkaa

TeknoPlan onkin toteuttanut linjasaneerauksen hankesuunnittelun jo yli 300 kiinteistöön pk-seudulla. ”Näin monen hankesuunnittelukohteen kokemuksella olemme havainneet, että kun on kyse alle 24 asunnon taloyhtiöstä, hankesuunnitteluvaihe voi olla raskas investointi. Siksi tarjoammekin taloyhtiöille esisuunnittelumallia, jossa hankesuunnittelun kustannus voidaankin käyttää luonnossuunnitelmien tuottamiseen”.

Se tarkoittaa, että ensin kohteen vanhat ARK-tasopiirustukset muutetaan sähköiseen muotoon, jolloin asuntokierroksilla päästään tekemään merkintöjä valmiisiin suunnittelupohjiin. Lisäksi tehdään asennusreittien suunnittelu, tarvittavat tarkemittaukset ja kylpyhuonetyyppien suunnittelu. ”Esisuunnitteluvaiheessa voidaan toki tehdä samat tutkimukset, jotka tehtäisiin hankesuunnittelussakin, mutta suunnitelmissa päästään pidemmälle. Näin taloyhtiöllä on toteutussuunnittelun aloittamisesta päätettäessä huomattavasti tarkemmat tiedot kuin mitä hankesuunnitelma olisi tuottanut. Esisuunnittelumateriaalin perusteella voidaan pyytää urakoitsijoilta hyvinkin tarkat budjettiarviot ja jopa kilpailuttaa urakka kvr-urakkamallilla. Tämä malli säästää taloyhtiöiden kustannuksia ja toimii isännöitsijän tukena. Projektinjohtaja voi hoitaa taloyhtiön palkkaamana asiantuntijana prosessia esisuunnittelun ja toteutussuunnittelun ohjauksesta kilpailutukseen ja edelleen toteutukseen”.

Infotilaisuuksia on tulossa

Malli on herättänyt runsaasti kiinnostusta ja TeknoPlan on toteuttanut jo useita kohteita kyseisellä mallilla. ”Järjestämme pääkaupunkiseudulla infotilaisuuksia tämän vuoden aikana. Tilaisuuksissa on paikalla myös linjasaneerausurakoitsijan edustajia ja mm. aurinkolämpö- ja lämpöpumpputoimijoita sekä lämmitysverkoston säätöyritys kertomassa omista kokemuksistaan. Näin voimme tarjota ajantasaista tietoa isännöitsijöille ja taloyhtiöille”.