Teollisuuden ja raskaan kaluston metallimaalauksia tekevä Foxjet Oy sijaitsee Loimaalla.

Hyvin tehty työ on kunnia-asia

foxjet_160www.foxjet.fi

 

Varsinais-Suomessa on meneillään runsaasti hyvää pöhinää, joka heijastuu alueen yrityksiin lisääntyneinä tilauksina ja mukavana kiireenä. Yksi kiireisistä on maalaamo Foxjet Oy.

Loimaalla käytännöllisten yhteyksien päässä sijaitsevalla teollisuuden ja raskaan kaluston metallimaalauksia tekevällä Foxjet Oy:llä tulee tänä vuonna täyteen kaksi vuosikymmentä toimintahistoriaa.

– Yritys sai alkunsa vuonna 1997. Olin tehnyt aiemmin hiekkapuhalluksia, ja sitten löysin kaverin, joka maalasi. Yhdistimme voimamme. Sittemmin kaveri on jo jäänyt toiminnasta pois, mutta tuosta kaikki alkoi, yrittäjä Jukka Kurppa kertoo.

Hyvä työnjälki pitää vanhat asiakkaat ja tuo uusiakin

Foxjetin asiakaskunta tulee pääasiassa 50 kilometrin säteeltä, mutta myös Tampere – Helsinki – Turku-akselilta. Teräs puhdistetaan ensin hiekkapuhalluksella, jonka jälkeen se pinnoitetaan asiakkaan vaatimuksiin soveltuvilla maaleilla. Maalaamossa käytetään joko polyuretaani- tai epoksimaalia, ja asiakaskonepajat varmistuvat maalipinnan riittävästä paksuudesta mittaamalla sen. Työssä vaaditaan tarkkuutta ja vain hyvää jälkeä tekemällä asiakkaat pidetään tyytyväisinä vuosi toisensa jälkeen.

– Ammattitaito rakentuu kokemuksesta. Työ tehdään tunnollisesti, ja tämä tuo meille uusiakin asiakkaita, joita myös otamme mielellämme vastaan, vaikka pysyvät, vakinaiset asiakassuhteet ovatkin yrityksen kivijalka, Kurppa muotoilee.

Sujuvat yhteydet helpottavat toimintaa

Eräs Foxjetin pitkäaikainen yhteistyökumppani on humppilalainen Maviteknik, josta käy päivittäinen liikenne Loimaalle ja takaisin. Kaksi hiekkapuhallushallia ja kolme maalaamoa ovat kovassa käytössä, eikä niihin maalattavaksi otettavien kappaleiden koolla ole oikeastaan merkitystä.

–Vajaa 20 metriä pitkät täysperävaunut lienevät suurimpia meillä maalattuja kappaleita, yrittäjä toteaa.

Alalla on monenlaisia haasteita, kuten kiire, aikataulujen sovitteleminen ja joustaminen. Tarvittaessa tehdään pitkää päivää, jotta asiakas saa tuotteensa ajoissa. Joskus aikaa työn tekemiseen on niukasti, mutta silloinkaan itse työssä ei oiota. Työn laatu on Foxjetissä kunnia-asia.

– Olemme paikalla päämiehiä varten, ja nämä tarvitsevat toisinaan nopeasti valmista tavaraa. Tärkein vahvuutemme on laatu, toisaalta myös kyky reagoida nopeasti vaihtuviin tilanteisiin. Pyrimme pitämään toimitusajat lyhyinä. Myös hyvä sijaintimme on valtti; yritys sijaitsee 9-tien välittömässä läheisyydessä sujuvan reitin varrella, Jukka Kurppa summaa maalaamon kilpailuvaltteja.

”Vaativaan työhön on vaikea saada hyviä työntekijöitä”

Rekrytoinnin Kurppa on kokenut vaikeaksi.

– Kunnon työntekijöitä on todella vaikea saada. Työntekijäpula on alalla kova ja meille tullessaan täytyy olla valmis ammattityöntekijä, Kurppa sanoo.

Tulevaisuudelta yrittäjä toivoo kasvua. Viime vuosi oli jo hyvä ja nousua oli havaittavissa. Hän kertoo yrityksen saaneen uusia asiakkaitakin, mikä on aina positiivinen signaali ja auttaa suunnittelemaan asioita jatkossa. Yrittämisen näkökulmasta tulevaisuus näyttää valoisalta ja parempia aikoja kohti ollaan menossa.