Ilma-vesilämpöpumppu on kannattava investointi

Ilma-vesilämpöpumppu on investointikuluihinsa nähden kannattava ja tehokas tapa säästää energiaa niin pienissä kuin suurissakin kiinteistöissä. – Esimerkiksi öljylämmitteisen omakotitalon kokonaisenergiankulutuksessa voidaan säästää ilma-vesilämpöpumpun avulla jopa 50–60 %,
kertoo CER Energiaratkaisuiden tuotepäällikkö Iivari Ikonen. CER on osa valtakunnallisesti toimivaa CE Rental Oy:tä,jonkapääkonttorilöytyyPirkkalasta.IkosenjohtamanenergiaratkaisuihinkeskittyneenyksikönpääkohderyhmäänkuuluvatEtelä-Suomenalueenisommatteollisuuskiinteistötjaasunto-osakeyhtiöt.

Kasvava ala

Ilma-vesilämpöpumput ovat yksi energia-alan nopeimmin kasvavista segmenteistä. Kyseessä on lämpöpumppu, joka ottaa energiaa ulkoilmasta. Kylmätekniikkaa hyödyntämällä tämä energia siirretään veteen ja sitä kautta varaajaan, josta se menee sekä kiinteistön että käyttöveden lämmittämiseen. Laitteita löytyy erikokoisia ja mallisia. – Kohteeseen voidaan asentaa joko sisä- ja ulkoyksikkö erikseen, tai sitten integroitu indoor-malli, jossa kaikki tekniikka on samassa paketissa, Ikonen sanoo. Automatiikan avulla toimivat laitteet ovat helppokäyttöisiä ja lähestulkoon huoltovapaita. – Suurimmat laitteet vaativat lain mukaisen tarkastuksen kerran vuodessa, mutta käytännössä komponentit kestävät jopa 20 vuotta.

Vuokrasopimus madaltaa investointikynnystä

CE Rental Oy tarjoaa ilma-vesilämpöpumpun hankintaa harkitseville yrityksille sekä talo- ja kiinteistöyhtiöille myös mahdollisuutta vuokrasopimukseen. – Teemme kiinteistön omistajan kanssa esimerkiksi 6-7 vuoden mittaisen sopimuksen, jonka aikana laite maksetaan pois ja se jää täten lopulta asiakkaan omistukseen. Tällöin alkuinvestointia tai lainaa lämpöpumpun hankintaa varten ei tarvita, ja suurin osa kuukausivuokrastakin pystytään rahoittamaan laitteen avulla saaduilla säästöillä, Ikonen sanoo.