Ilmair Oy huoltaa ja asentaa lämpö-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmät Turun ja Salon seudulta Hämeenlinnaan ja Helsinkiin.

Ilmanvaihto on kodin sydän

www.ilmair.fi

 

 

 

Ilmair Oy huoltaa ja asentaa lämpö-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmät Turun ja Salon seudulta Hämeenlinnaan ja Helsinkiin. Kohteet vaihtelevat taloyhtiöistä pientaloihin ja liikerakennuksiin – missä LVI-järjestelmien asennusta, huoltoa tai puhdistusta tarvitaan.

Ilmanvaihtoa koskevat määräykset ovat tiukentuneet hurjasti. Joonas Jokiranta tietää, ettei näin ole aina ollut. – Päivittäin tulee vastaan toinen toistaan erikoisempia tee-se-itse-viritelmiä, hän kertoo. Määräysten ohessa on huomioitava myös kuntakohtaiset erot. – Espoossa ja Helsingissä säädökset ovat huomattavasti Saloa tiukemmat ja valvonta tarkempaa. Se on hyvä asia, mutta puoltaa ammattilaisen apuun turvautumista, Jokiranta toteaa.

Koneelliseen ilmanvaihtoon siirryttyä laitteet on huollettava ja suodattimet vaihdettava säännöllisesti. Jos ikkunoihin alkaa kertyä kosteutta, tapetissa näkyä täpliä tai asukkailla ilmetä oireita, on syytä kutsua ammattilainen paikalle mittalaitteineen. – Asunnon pitää jäädä alipaineiseksi, jotta kosteus poistuisi. Usein venttiileitä käännellään itse, jolloin ylipaine saa helposti vallan ja kosteutta kertyy.

Ilmavesilämpöpumpulla on nyt kysyntää ja syystä: se on helppo asentaa, toimii varmasti eikä hintakaan huimaa päätä. Käyttökustannukset häviävät maalämmölle vain vähän. Jokiranta huomauttaa, että laitteissa on eroja. Väärässä paikassa ei kannata säästää: energiaremontti menee hukkaan, jos itse laite on susi. – Kunnon laite maksaa kyllä itsensä takaisin. Toimiva ilmanvaihto on tärkeä osa paitsi ihmisen myös koko rakennuksen hyvinvointia.