Haaslahti_solid_house_300_CMYK

Innovatiivista hissiasennusta

Jälkiasennushisseihin erikoistunut yritys tunnetaan hiotuista toimintatavoistaan ja innovatiivisista ideoistaan. Siitä kertoo myös vireillä oleva patenttihakemus.

Hissi on nykypäivää ja takaa esteettömän kulun kaikille ikäryhmille. Vanhuksille se on mahdollisuus asua kotona pidempään, lapsiperheille kulkemista helpottava apuväline ja hyväkuntoisillekin arjen pieni luksuselementti. Jälkiasennettu hissi nostaa aina kerrostaloasunnon arvoa ja ennen kaikkea parantaa sen myyntimahdollisuuksia. – En ole kuullut vielä kenenkään katuneen sitä, että hankki taloyhtiölleen hissin, toteaa myös Haaslahti Oy:n toimitusjohtaja Jari Majava. – Hanketta on muutenkin turha pelätä, sillä hissin jälkiasennusurakka ei häiritse asumista loppujen lopuksi juuri ollenkaan, mies jatkaa.

Jälkiasennushissien tunnettu tekijä

Haaslahti Oy on viimeiset viisi vuotta toiminut pelkästään hissien jälkiasennuksen parissa ja jättänyt muut tehtävät suosiolla muiden huoleksi. – Huomasimme osaavamme tämän homman hyvin, joten lähdimme rohkeasti erikoistumaan, Majava kertoo.

Suunnanmuutos kannatti, yhteistyö hissivalmistaja Koneen kanssa toimii moitteettomasti ja tänä päivänä Haaslahti Oy tunnetaan yrityksenä, joka pystyy kilpailemaan isoistakin urakoista suurten rakennusliikkeiden kanssa. Tarjouskilpailussa Haaslahti Oy menestyy yleensä palvelualttiutensa ja poikkeavien toimintamalliensa ansiosta. – Toisin kuin muut, me esimerkiksi rakennamme hissin ulkokuilun valmiiksi tehdasoloissa, jolloin se käy läpi myös tarkemman laadunvarmistuksen kuin paikanpäällä rakennettu kuilu, Majava kertoo.

Patenttihakemus porraselementille

Erikoistumisensa myötä Haaslahti Oy on hionut monia muitakin toimintatapojaan, ja tällä hetkellä vireillä on myös patenttihakemus yrityksen kehittämälle porrastornille ja sen asennusmenetelmälle. – Emme halunneet olla riippuvaisia betonielementtitoimittajista ja heidän aikatauluistaan, vaan lähdimme kehittämään omaa teräsbetoniporrasta, Majava kertoo. Valmiista portaista tuli huomattavasti tilatehokkaammat ja sivusta katsottuna myös hengittävämmät kuin aiemmin käytössä olleista betoniportaista. – Ratkaisu tuo porrashuoneeseen enemmän valoa ja mahdollistaa jopa parikymmentä senttiä leveämmän hissin asentamisen, toimitusjohtaja kuvailee. – Emme ole rajoittuneet myöskään mihinkään standardimittaan, vaan uniikit portaat suunnitellaan aina uudelleen kulloisenkin kohteen vaatimusten mukaisesti, mies jatkaa.

Innovatiivisuuden syntylähteet

Haaslahti Oy:tä voi syystäkin kuvailla sanalla innovatiivisuus, mutta mistä uudet ja luovat ideat oikein ovat lähtöisin?
– Henkilöstömme on kunnianhimoista ja tavoitteena on, että jokaiselta työmaalta kaikki asentajasta työnjohtajaan tuovat mukanaan ainakin yhden uuden
kehitysidean, toimitusjohtaja kertoo.

Työntekijöiden ideoita kuunnellaan ja kokeillaan käytännössä, eikä pelkästään kustannustehokkuuden, vaan myös palvelun nimessä. – Tavoitteena on maksimaalinen häiriöttömyys taloyhtiössä. Olemme palveluyritys ja meidän tehtävämme on varsinaisen hissiasennuksen ohella myös tehdä asukkaiden olo mahdollisimman mukavaksi remontin aikana, Majava toteaa.

Vaikka Haaslahti Oy ei olekaan tehnyt virallisia asiakastyytyväisyyskyselyitä, on kentältä viikoittain kertyvä suora palaute osoittanut, että tyytyväisyyden aste on suuri.

Nykyhetki ja tulevaisuus

Haaslahti Oy:n asentamia hissejä löytyy jo lukuisista taloyhtiöistä ympäri Suomen. – Iso osa urakoistamme keskittyy suuriin kaupunkeihin, kuten Tampereelle ja pääkaupunkiseudulle. Olemme kuitenkin toimineet myös aivan itärajalla saakka, ja Oulu puolestaan on tällä hetkellä pohjoisin kohteemme, Majava kertoo.

Pelkästään jälkiasennushisseihin erikoistuminen, viimeiseen saakka hiotut toimintamallit ja kunnianhimoinen henkilöstö ovat tuoneet mukanaan hurjaa kasvua. – On mentävä markkinoiden mukaan ja sen osalta myös tuleva vuosi näyttää meille hyvältä. Projekteja on tiedossa jo paljon, toimitusjohtaja toteaa. – Palkkaamme jatkuvasti lisää osaavaa henkilöstöä ja ratkaisuja kehitämme yhä edelleen parempaan suuntaan, mies lupaa.