SAM_6073

Isännöintipaketti taloyhtiön tarpeiden mukaan

Isännöitsijä Lasse Melkon päätös perustaa yritys syntyi pitkälti omakohtaisesta tarpeesta. – Ostin sijoitusasunnon taloyhtiöstä, jonne ei meinannut löytyä järkevän hintaista isännöintiä. Lähdin miettimään erilaisia isännöintipaketteja, joista löytyisi halvempi vaihtoehto myös pienille taloyhtiöille.

Pääkaupunkiseudulla hyvän vastaanoton saaneen 2M Isännöinti Oy:n säästöpaketti koostuu käytännössä minimilaajuisesta isännöinnistä, eli taloushallinnosta ja tietyistä lakisääteisistä tehtävistä. Se on omiaan etenkin sellaisiin kohteisiin, joissa ei ole lähiaikoina tiedossa isoja remontteja. – Säästöpaketin kustannukset ovat pienimmille taloyhtiöille noin 250€ kuukaudessa ja harvemmin tarvittavia palveluita voidaan ostaa erillisveloituksena. Tarjoamme toki myös perinteistä isännöintiä, jonka kuukausimaksuun sisältyy enemmän tehtäviä. Pakettien välillä voidaan vaihdella tarpeen mukaan. Jos esimerkiksi seuraavana vuonna on tulossa iso remontti, voidaan silloin ottaa käyttöön täyden palvelun paketti ja palata remontin jälkeen taas säästöpakettiin, Melkko kertoo.

Melkko kannustaa taloyhtiöiden osakkaita ja asukkaita aktiivisuuteen. – Ihmisten pitäisi olla kiinnostuneita taloyhtiöstään ja tarjoutua myös mukaan hallitukseen, jotta sinne tulisi pientä vaihtuvuutta, hän pohtii. Hallituksessahan taloyhtiön asioihin pääsee vaikuttamaan.  Mikäli isännöitsijän toiminta ei miellytä, myös siihen asiaan pitäisi puuttua rohkeasti. Sama koskee tietysti myös muita palveluntarjoajia. Erityisesti hinnan ja palvelun pitää vastata toisiaan. – Oli isännöintitoimisto mikä tahansa, kuukausiveloitus on aina vain osa kustannuksista ja sen päälle tulee muita hallintokuluja ja isännöitsijän kokouspalkkioita. Mutta jos taloyhtiössä menee vuosittain yli 20 000€ isännöintiin, on se mielestäni jo aika kallista, oli taloyhtiö minkä kokoinen tahansa, Melkko toteaa.