Järkeviä lämmitysratkaisuja

www.koskisaloranta.fi

 

Hyvinkääläinen Asennus Koski & Saloranta Oy on erikoistunut lämpöpumppujen ja lattialämmitysten asennuksiin sekä lämmitysjärjestelmien saneerauksiin.

Erilaisten lämmitysvaihtoehtojen kirjo on tänä päivänä niin laaja, että asiakkaiden voisi helposti kuvitella olevan pyörällä päästään valinnan hetken koittaessa. Toni Koski Asennus Koski & Saloranta Oy:stä kuitenkin tietää, että nykyajan asiakkaat ovat liikkeeseen tullessaan yllättävänkin hyvinkin perillä asioista. – Monet ovat hakeneet tietoa eri vaihtoehdoista etukäteen ja saattavat tietää hyvinkin tarkkaan, mitä haluavat. Lopullinen ratkaisu tehdään sitten mitoitusohjelman avulla, hän sanoo.

Vesikiertoisiin lattialämmitysjärjestelmiin liittyvissä projekteissa Koski & Saloranta luottaa Enerlinen järjestelmiin. – Vesikiertoinen lattialämmitys on nykyään aika suosittu vaihtoehto. Siihen päätyneen asiakkaan kanssa käydään läpi, millaisella lämpöpumpulla veden lämmittäminen hoidetaan, Koski sanoo. Alkutiedoiksi riittävät talon pohjakuvat ja energiatodistus. Kun niistä saadut tiedot syötetään mitoitusohjelmaan, määrittää se kohteeseen parhaiten soveltuvan lämpöpumpun. Ohjelman avulla voidaan verrata keskenään myös esimerkiksi maalämpö- ja ilmavesilämpöpumppuja.

Maalämpö vai jotain muuta?

Maalämpö on arvostettu ja varmana pidetty vaihtoehto, mutta kaikkiin kohteisiin se ei silti välttämättä sovi. Esimerkiksi alle 100 neliöiseen omakotitaloon investointikustannuksiltaan arvokasta maalämpöpumppua ei kannata lähteä asentamaan. – Yksi iso tekijä on myös se, kuinka paljon pumppua asennettaessa jouduttaisiin poraamaan pintamaata ennen kalliota. Pintaporaaminen on kallista ja saattaa tuoda investointiin lisää hintaa jopa 4000–5000€. Pohjavesialueilla lämpökaivojen poraaminen on puolestaan täysin kiellettyä, sanoo Asennus Koski & Salorannassa myynnistä vastaava Vesa Hasu.

Maalämmön suosio perustuu miesten mukaan myös siihen, että se on ratkaisuna hieman vanhempi ja siksi tutumpi kuin esimerkiksi ilma-vesilämpöpumppu. – Maalämmön ja ilma-vesilämpöpumpun huoltokustannukset ja takuut ovat kuitenkin aikalailla samaa luokkaa. Molempiin ratkaisuihin voidaan liittää myöhemmin myös esimerkiksi aurinkoenergiaa tai vesikiertoinen takka, Koski sanoo.

Kaikki mitä lämmityksessä tarvitaan

Asennus Koski & Saloranta Oy hoitaa kaikki lämmitykseen liittyvät ratkaisut, olipa kyseessä sitten uudiskohde tai saneeraus. – Saneerauksia tehdään tänä päivänä ehkä hieman uudiskohteita enemmän. Tyypillisesti ihmiset haluavat vaihtaa öljystä maalämpöön, Koski sanoo. – Uudiskohteisiin tarjoamme myös ilmanvaihtotöitä ja -koneita lähinnä sen vuoksi, että asiakas pystyisi asioimaan mahdollisimman paljon vai yhden toimijan kanssa, hän lisää.

Lämpöpumppujen osalta Asennus Koski & Saloranta edustaa NIBE:n laitteita. – Ne ovat luotettavia merkkejä, joiden takuut ovat hyvät ja myös jälkihoito sekä tekninen tuki pelaa. Muitakin merkkejä toki saadaan, jos asiakas niin haluaa.

Luotettava ja kokenut kumppani

Asennus Koski & Saloranta Oy on lämmitysjärjestelmiä pohtivalle hyvä ja luotettava kumppani, joka pyrkii ennen kaikkea siihen, että jokainen asiakas olisi tyytyväinen. – Viiden toimintavuoden aikana referenssikohteita ja suosittelijoita on kertynyt jo paljon. Ei oikeastaan ole sellaista kohdetta, jonka tyyppistä emme olisi jo tehneet. Lisäksi asentajillamme on monien vuosien kokemus alalta jo ennen meidän firmaamme tuloa, Koski sanoo.

Noin 100 kilometrin säteellä kotipaikaltaan Hyvinkäältä toimiva Asennus Koski & Saloranta Oy on kasvanut maltillista vauhtia jokaisen toimintavuotensa aikana. Sama linja on tarkoitus pitää jatkossakin. – Kohtuullisen pienen kokonsa ansiosta yrityksemme on myös kustannustehokas. Sitä kautta olemme pystyneet pitämään hinnatkin maltillisina, Koski sanoo.