Pajakallio Oy on erikoistunut teräsrakentamiseen ja osavalmistuksen alihankintaan, minkä lisäksi se tuottaa teollisuuden korjauspalveluita.

Joka päivä parannetaan

www.pajakallio.fi

 

 

 

Suomessa yrityksen menestymiseen vaaditaan rehellisyyttä ja luottamusta. Luottamuksen rakentaminen on hidasta puuhaa, mutta kun asiakkaalle ei anneta katteettomia lupauksia ja informointiin on panostettu, sekin onnistuu helposti.

Kun Harri Maskulin perusti Pajakallio Oy:n vuonna 2005, oli yrityksen toiminta pientä. Korjausrakentamisesta aloittanut yritys muokkasi toimintaansa kuitenkin pikkuhiljaa asiakastarpeen mukaan. Tänä päivänä yritys on teräsrakentamisen lisäksi erikoistunut osavalmistuksen alihankintaan, minkä lisäksi se tuottaa teollisuuden korjauspalveluita.

– Toimitusjohtaja Marko Maskulinin isällä, Harri Maskulinilla on aikaisempaa kokemusta alasta ja hän sai sitä kautta ajatuksen perheyrityksen perustamisesta. Kaikki lapset ovat olleet alusta asti mukana toiminnassa, Marko Maskulin ja hallintopäällikkö Mira Heikkilä avaavat yrityksen taustoja.

Uusi vuosi tuo mukanaan paljon uutta

Viime vuosi oli teräsrakentaja Pajakallio Oy:lle menestyksekäs. Heti vuoden alkajaiseksi yrityksessä päätettiin, että vuosi 2016 ei ole laitehankinnoille otollinen. Toisin kuitenkin kävi. Toiminta kasvoi ja Pajakallio hankki kolme uutta laitetta sekä palkkasi kolme uutta työntekijää. Kasvu oli merkittävää, ja yritys ylsikin ensimmäistä kertaa yli miljoonan euron liikevaihtoon.

Vuosi 2017 on Pajakallio Oy:lle muutosten vuosi. Pyrkimyksenä on uudistaa ja nykyaikaistaa koko tuotanto toiminnanohjausjärjestelmän avulla.

− Tavoitteena on siirtyä konepajamaisesta toiminnasta tehdasmaisempaan suuntaan. Yksi syy toiminnanohjausjärjestelmän hankkimiseen on myös se, että dokumentointia saataisiin jaettua ja siirrettyä digitaaliseen muotoon, Maskulin kertoo. Laitepuolelle on tehty uusia investointeja heti tämän vuoden alussa. Konekapasiteettia on kasvatettu suurella sorvauskeskuksella ja uudella putkentaivuttimella.

Teräksen edut ovat monet

Teräsrakentaminen on kasvattanut viime vuosina suosiotaan, ja Maskulin tietää siihen syyn: − Teräksestä saadaan vahvoja rakenteita kohtuullisille painoille. Se on mittatarkka eli muut rakennustyöt on helppo tehdä sen päälle. Materiaalina teräs on suhteellisen huoltovapaa ja eri pintakäsittelyillä se saadaan pitkäikäiseksi. Lisäksi se on kustannustehokas materiaali. Teräksen hinta on erittäin kilpailukykyinen, varsinkin jos rakentamisessa käytetään moduuliratkaisuja, Maskulin listaa.

Pajakallio Oy on toimittanut teräsrakenteita lukuisiin pääkaupunkiseudun kohteisiin, muun muassa Helsingin keskustassa sijaitsevaan Aitio Verdiin sekä kouluihin ja virastotaloihin. Äskettäin yritys toimitti asiakkaalleen lähes 40 tonnia painavan IV-konehuoneen. Se ei ole kuitenkaan yrityksen suurin toimitettu tuote.

− Isoin toimitus on varmasti ollut 28 metriä pitkät kattotuolit. Kattotuoleja varten purettiin hallin sisältä hyllyjä ja siirrettiin koneita, että ne mahtuivat sisälle, Maskulin ja Heikkilä nauravat.

Nopeat toimitukset äkilliseen tarpeeseen

Pajakallio Oy:n tilat ja kattava teräsvarasto sijaitsevat loistavalla paikalla Forssassa. Hyvän sijainnin ansiosta toimitukset kulkevat päivittäin suurimpiin kaupunkeihin, kuten Helsinkiin, Turkuun ja Tampereelle. Pajakallion teräsvarastosta löytyy yleisimpiä terästuotteita ja -profiileja äkilliseenkin tarpeeseen. Luetteloon pääsee helposti tutustumaan Pajakallion kotisivuilla. Maskulin ja Heikkilä lupaavat jatkaa suomalaista laadukasta tekemistä jatkossakin. He kannustavat myös lukijoita tukemaan kotimaisia yrityksiä: − Kannattaa tutustua oman seudun lisäksi myös oman alueen ulkopuolella toimiviin yrityksiin!