Julkisivuremontteja ympäri vuoden

www.majavabros.fi

 

Forssalainen Majava Bros Oy toteuttaa julkisivusaneeraukset niin rivitaloihin, kerrostaloihin kuin julkishallinnon rakennuksiinkin. Kokemusta on kertynyt vuodesta 1989 lähtien, jolloin yhtiön toiminta käynnistyi. – Me korjaamme vanhojen kerros- ja rivitalojen julkisivuja ja teemme kaikkia siihen liittyviä töitä avaimet käteen- periaatteella. Julkisivujen lisäksi teemme myös parvekekorjaukset alusta loppuun, yhtiön toinen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Majava kertoo.

Tietyn ikäiset talot työllistävät

Kuten arvata saattaa, yhtiön työkanta koostuu pääosin 1960-1980-luvuilla rakennetuista kohteista. Majavalla on selkeä näkemys eri-ikäisten rakennusten kunnosta. – 1970-luvulla rakennetut kerrostalot ovat yleensä aika huonossa kunnossa, samoin 1960-luvulla rakennettujen talojen parvekkeet eli ne ovat tulleet tiensä päähän. Joissain kohteissa olemme jopa purkaneet vanhat parvekkeet ja rakentaneet täysin uudet parvekelinjat.

Parvekkeissa riittääkin Majavan mukaan työmaata, sillä ajan myötä niiden pinnat ja rakenteet rapautuvat ja niistä voi muodostua jopa turvallisuusriski, kuten olemme viime aikoina saaneet uutisista lukea.

Näin taloyhtiö säästää

Julkisivuremontit täyttävät yhtiön kalenterin kesäkuukausina, vaikka remontteja voisi Majavan mukaan tehdä mainiosti myös talvis­aikaan. – Neuvoisin taloyhtiöitä siirtämään talveksi sellaiset julkisivutyöt, jotka eivät ole säiden armoilla. Rytmittämällä töitä voi nimittäin säästää. Levytykset ja eristykset voi hyvin tehdä talvella, samoin ikkunanvaihdot. Betonitöitä vaativat parveketyöt on puolestaan tehtävä kevään ja kesän aikana.

Majava vinkkaa, että toinen tapa säästää kustannuksissa voi olla se, että pienellä alueella sijaitsevat taloyhtiöt yhdistävätkin voimansa ja teettävät kunkin taloyhtiön julkisivuremontin yhdessä samanaikaisesti.

Mistä tekijöitä?

Vuosien varrella työtavat, menetelmät ja materiaalit ovat muuttuneet ja kehittyneet Majavan mielestä paremmiksi. – Se on tehostanut työprosessia ja tänä päivänä normaalin 6-7 kerroksinen kerrostalon julkisivusaneerauksen voi tehdä noin neljässä kuukaudessa.

Mutta selkeäksi haasteeksi hän näkee hyvien tekijöiden löytämisen. – Todelliset ammattimiehet, kuten betonirapparit ja betonitöihin erikoistuneet tekijät, tuntuvat olevan kiven alla. Onneksi meillä on pätevä porukka ammattimiehiä tekemässä hommia. Lainaamme tekijöitä suvereenisti myös muille alalle toimiville yrityksille ja päinvastoin. Alalla vallitsee siis kilpailusta huolimatta hyvä henki.

Hommat maaliin ajallaan

Töitä on vuosien varrella riittänyt tasaisesti. Majava mainitsee yhtiön vahvuuksiksi luotettavuuden ja ammattitaidon. – Meidän käsistämme julkisivuremontti saadaan ajallaan ja laadukkaasti maaliin. Meillä on myös sen verran pitkä ja monipuolinen kokemus näistä hommista, että tiedämme mitä teemme. Emmekä myöskään pelkää hankaliakaan kohteita.