suomenohutlevyasennus

Julkisivusaneerauksia kolmenkymmenen vuoden kokemuksella

Suomen ohutlevyasennus Oy oli alun perin perheyritys, jonka nykyisen toimitusjohtaja Jukka Stamin isä, Timo Stam, perusti jo vuonna 1984. Vuosina 2006–2012 se toimi kuitenkin Icopal Oy konsernin alaisuudessa itsenäisenä tytäryhtiönä, kunnes Jukka Stam osti yrityksen takaisin perhepiiriin.

Yrityksen toimenkuvaan kuuluu pääasiassa julkisivujen saneeraukset ja uudisrakennusten julkisivut. Asiakkaista suurin osa on asunto-osake- ja kiinteistöyhtiöitä sekä rakennusliikkeitä, joille tehdään usein uudiskohteiden julkisivuja. Tällä hetkellä toiminnan pääpiste on noin 80 prosenttisesti Turun alueella, mutta yritys toimii myös Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla.

suomenohutlevyasennus2Viimeaikoina yritystä ovat työllistäneet erityisesti 1970–80-luvuilla rakennettujen kerrostalojen saneeraukset. Siinä missä aiemmin julkisivuissa on käytetty materiaalina betonia, korvataan niitä nyt tuulettuvilla rakenteilla, kuten esimerkiksi keraamisilla laatoilla, kuitusementtilevyillä, teräksellä ja lasilla. Stam haluaa muistuttaa asunto-osakeyhtiöitä myös siitä, että korjausta ei kannata jättää viime tippaan. – Mitä aiemmin toimeen tarttuu, sitä nopeammin saa paremman lopputuloksen ja rakennuksen elinkaari pitenee.
Tällä hetkellä Suomen ohutlevyasennus Oy:n palveluksessa on 24 omaa työntekijää ja aliurakoitsijapuolella lähes saman verran. Yrityksen vahvuuksia ovatkin nimenomaan oma luotettava henkilökunta sekä pitkällinen kokemus alalta. Vuosien varrella referenssi-listaan on ehtinyt kertyä monia merkittäviä kohteita, kuten Espoon Keilaniemessä sijaitseva nykyinen Microsoftin pääkonttori, Vantaan kaupungintalo Tikkurilassa sekä Turun virastotalo.

Yrityksen toiminnan kannalta merkittävää on myös vahva yhteistyö Turun Aluepurkaus Oy:n kanssa. Suomen ohutlevyasennus Oy:n vuosittaisista 15–20 projektista noin puolet tehdäänkin yhteistyössä kyseisen yrityksen kanssa. Tällä hetkellä työn alla on muun muassa Asunto-osakeyhtiö Stoltintornit Turun Runosmäessä. Turun Aluepurkaus Oy tekee aluksi kaikki kohteessa vaadittavat purkutyöt, jonka jälkeen Suomen ohutlevyasennus Oy pääsee jatkamaan työtä julkisivun parissa. Aiemmin yhdessä on hoidettu myös esimerkiksi Centrumin kiinteistö Turun keskustassa.