Kahden kumppanin verhoomo

Verhoomo Palttina Oy:n verstas Helsingin Arabianrannassa on täynnä kauniita kankaita lukuisilta eri valmistajilta. – Kankaiden laitto on kuitenkin vain pieni osa verhoilijan työtä, sillä sitä ennen myös pehmustukset ynnä muut tehdään käsityönä, kertoo yrityksen toinen osakas Sari Rossi.

Rossi perusti Verhoomo Palttinan yhdessä yhtiökumppaninsa Päivi Immosen kanssa reilu neljä vuotta sitten. – Tällä alalla oman yrityksen perustaminen on käytännössä miltei ainoa keino työllistyä. Jo opiskeluaikoina yhteistyömme sujui hyvin, ja yhteisen yrityksen perustaminen tuntui luontevalta ja mieluisalta, Rossi kertoo.

Yksityiset asiakkaat tuovat verhoiltavaksi yleensä perintöhuonekaluja, joihin liittyy tunnearvoa. Toisaalta myös esimerkiksi laadukkaita puurunkoisia sohvia verhoilutetaan usein, sillä työn ja kankaan hinnalla ei saisi tilalle yhtä hyvää uutta sohvaa. – Verhoilukankaan täytyy olla laadukas ja kestävä, sillä se antaa huonekalulle lisää ikää, Rossi neuvoo. Verhoomo Palttinan kattavasta valikoimasta löytyy ihania värejä ja kuoseja vaikka millä mitalla. – Saimme hiljattain esimerkiksi Jon Burgermanin printtikankaita, jotka olisivat varmasti mielettömän hienoja vaikkapa lastenhuoneessa tai päiväkodissa, Rossi vinkkaa.

Yksityisten kuluttajien ohella Verhoomo Palttina palvelee yhtä lailla myös yrityksiä ja tekee monipuolisesti verhoilu- ja mittatilaustöitä julkisiin tiloihin, esimerkiksi toimistoihin ja ravintoloihin. – Viimeisin julkitilaprojektimme oli Helsingin kaupunginmuseolle toimitettu, eri aikakausista inspiraation saanut noin 17 metriä pitkä mittatilaussohva, Rossi kertoo.