Kaihdin-Lehtonen Oy on aurinkosuojauksen pitkänlinjan asiantuntija.

Kaihtimia kaikkiin tarpeisiin

KAIHDIN_LEHTONEN_160www.kaihdinlehtonen.fi

 

Tehokkaat kaihtimet ovat tärkeitä niin yksityisissä asunnoissa kuin julkisissa tiloissakin.

Oikeanlaisella aurinkosuojauksella voidaan viilentää huomattavasti sisäilmaa ja vaikuttaa siten positiivisesti sekä kodin että työpaikan energiatehokkuuteen. Kaikkein paras vaihtoehto on ulkopuolinen suoja, kuten markiisi, sillä väli- ja sisätilaan asennettavat kaihtimet päästävät lämpöä huoneeseen.

Yhä useammalle tämä on jo onneksi tuttua tietoa, sillä ihmiset ovat koko ajan valveutuneempia aurinkosuojauksen tarjoamista hyödyistä ja mahdollisuuksista.

– Nykyajan taloissa on usein isoja ikkunoita, joiden kautta sisätiloihin pääsee paljon kuumuutta – se on myös yksi syy miksi aurinkosuojatuotteet kiinnostavat asiakkaita. On hyvä ottaa asia huomioon jo rakentamisvaiheessa, jotta esimerkiksi sähköt tiedetään vetää siten, että ne sallivat myöhemmin moottoroitujen aurinkosuojien asentamisen, neuvoo Kaihdin-Lehtonen Oy:n omistaja Aku Lehtonen.

Kotimaista ja henkilö­kohtaista palvelua

Vuodesta 1972 toiminut perheyritys on aurinkosuojauksen pitkänlinjan asiantuntija, jonka puoleen voivat kääntyä niin yksityiset kuluttajat kuin rakennusliikkeetkin. Kaihdin-Lehtosen toiminta-alueeseen kuuluu pääkaupunkiseutu, Länsi-Uusimaa, Turun, Salon ja Loimaan seutu. Yrityksen omissa tuotantotiloissa Somerolla valmistuu säle-, rulla- ja parvekekaihtimia. Markiisit ja muut ulkopuoliset aurinkosuojatuotteet tulevat puolestaan Tampereen Markiisilta.  Kotimaisuus onkin arvo, jota Kaihdin-Lehtosella arvostetaan.

– Ainakin itselleni kotimaisuus merkitsee myös laatua, pohtii yrityksen toimitusjohtaja Heli Laaksonen.

Kotimaisten tuotteiden lisäksi Kaihdin-Lehtosen asiakkaat pääsevät nauttimaan myös henkilökohtaisesta palvelusta. Yrityksen asentajat käyvät aina paikan päällä mittaamassa ja kartoittamassa kulloisenkin kohteen. Kotikäynti ei vielä velvoita asiakasta mihinkään, mutta usein asentajien ammattitaitoisten vinkkien myötä syntyy myös ostopäätös.

– Palvelu on ehdottomasti yksi vahvuuksistamme ja jokainen asiakas on meille yhtä tärkeä – osti hän sitten yhden tai viisikymmentä verhoa, Laaksonen tiivistää.

Monenlaisia asiakkaita

Yksityisten ohella Kaihdin Lehtosen asiakaskuntaan kuuluu myös paljon rakennusliikkeitä, joista monet ovat vakituisia yhteistyökumppaneita vuosien takaa. Heille aurinkosuojaimia toimitetaan sekä asuntoihin asennettaviksi että julkisiin tiloihin. Laaksosen mukaan yritys tekisi mielellään nykyistä enemmän yhteistyötä myös sisustussuunnittelijoiden kanssa.

–Erilaiset kaihtimet ovat muuttuneet entistä enemmän sisustuksellisiksi tuotteiksi, jolloin pehmeitä verhoja ei välttämättä tarvita enää lainkaan. Esimerkiksi rulla- ja pystylamellikaihtimien kangasvalikoima on erittäin laaja.

Tänä vuonna myös Kaihdin-Lehtosen väki on monen muun alueen yrityksen tavoin ollut mukana Turun Kaupunginteatterin saneerauksessa.

– Toimitimme teatterille sälekaihtimia, pystylamellikaihtimia, verhokiskoja sekä neljä suurta koteloitua pimennysverhoa, Laaksonen kertoo. Projekti on hieno lisä yrityksen referenssilistalle, johon tämän vuoden aikana lisättiin myös Helsinki-Vantaan lentokenttä. Lentokentän toimistotilat on varustettu Kaihdin-Lehtosen valmistamilla screen-kaihtimilla.