Axe-tech_Mylly-Jääkuutio_solid_house_300_CMYK

Kaikki lasirakentamisen palvelut yhdeltä ammattilaiselta

Axe-Tech Oy toimittaa lasirakentamisen ratkaisuja yksittäisestä hyllylasista kymmenien neliöiden terassikokonaisuuksiin ja julkisen rakentamisen projekteihin.

Axe-Tech on Harjavallassa toimiva lasirakentamisen ammattilainen, jolla on kokemusta ja näkemystä lasirakentamisen mahdollisuuksista. – Yrityksemme tunnuslauseeseen kiteytyy toimintamme perusajatus. Vain uudenlaisella ajattelulla voit ratkaista olemassa olevat ongelmat, yrittäjä ja Axe-Tech Oy:n toimitusjohtaja Ari Heine kertoo.

Kaikki lasit yhdestä paikasta

Kotitalouksien tarpeisiin Axe-Tech toimittaa laseja aina yksittäisestä hyllylasista kymmenien neliöiden terassikokonaisuuksiin. – Lasiterassit, parvekelasitukset ja kaikki kodin lasitukset onnistuvat. Olemme ilolla huomanneet, että lasirakentaminen on lisääntynyt lyhyessä ajassa myös kotitalouksissa. Lasitettujen terassien, lasikattojen ja erilaisten avattavien lasiseinien määrä kasvaa huikealla vauhdilla.

Lasituksella kätevästi lisäneliöitä

Heine uskoo, että lasituksia tehdään enenevässä määrin talouden alavireestä huolimatta. – Lasitettu terassi on huokea tapa uudistaa kotia ja saada lisätilaa. Näyttää siltä, että talouden alavireessä ihmisillä lisääntyy pesänrakennusvietti eli omasta kodista halutaan entistä viihtyisämpi ja siihen ollaan valmiita satsaamaan.

Julkinen lasirakentaminen lisääntyy

Julkisen puolen lasituksetkin ovat kasvattavat suosiota. – Olemme lasittaneet jo vuosia isompia ostoskeskuksia, pankkeja, hotellien auloja yms. Aiemmin tehtiin raskaita, teräsrunkoisia lasituksia, mutta nykyään lasitukset ovat kevytrakenteisempia. Olemme lanseeranneet uuden GlassMasters tuoteperheen jossa käytetään hyväksi uutta tekniikkaa jonka avulla lasitukset ovat myös helposti vaihdettavissa, jos liiketilaa halutaan suurentaa. Se palvelee hyvin kauppakeskusten muunneltavuuden ideologiaa. Puhdas lasipinta on myös helppo teippauttaa yrityksen brändin mukaiseksi, mikä lisää joustavuutta. Lasiin voidaan tehdä myös opaalipinnoite, jolloin se läpäisee valon, mutta sen läpi ei näe. Lisäksi on saatavilla erilaisia suoja- ja turvakalvoja joiden avulla saavutetaan parempi suoja murtautumista tai ilkivaltaa vastaan. Myös auringonsuojakalvoja on saatavilla.

Heine kertoo, että lasia käytetään nykyisin yhä enenevässä määrin esimerkiksi kouluissa, joissa halutaan lasin avulla korostaa tilojen avaruutta. – Luokkatilojen ja käytävien seinät voidaan lasittaa ja niihin voi painaa erilaisia kuvioita ja tekstejä. Viimeisen puolentoista vuoden aikana lasituksia on alettu tehdä myös hoivakoteihin. Uskon, että näissä on kyse myös turvallisuudesta, sillä lasiseinien avulla on helpompi valvoa pienemmilläkin resursseilla laajempia tilakokonaisuuksia.

Lasi on iätön materiaali

Lasilla on siis paljon erilaisia käyttömahdollisuuksia. – Lasirakentaminen onkin kehittynyt niin, että lasia voidaan käyttää helposti esimerkiksi ulkoseinissä. Arkkitehdit seuraavat kiitettävästi alan kehitystä ja näin saamme uusia ideoita lasirakentamiseen, kuten erilaisia lasipinnoitteita ja muotoja. Rohkeuttakin löytyy: tästä ovat hyvä esimerkki Myllyn kauppakeskuksen laajennuksen sisääntulon lasista tehdyt ”jääveistokset”. Arkkitehti on ne suunnitellut ja me olemme ne toteuttaneet. Uskon kuitenkin, että eniten lasin käyttöä puoltaa sen kestävyys ja helppohoitoisuus. Lasihan ei vaadi huoltotoimenpiteitä, kuten pelti tai puu. Voidaan siis puhua jopa iättömästä materiaalista.

Vähän ”kinttaan jälkiä”

Axe-Tech uskoo omaan tuotekehitykseen ja on suunnitellut mm. oman alumiinisen terassirunkoratkaisun, johon siirrettävät liuku-, terassi- tai parvekelasitukset on helposti yhdistettävissä. – Näin kaikki komponentit toimivat keskenään. Käytämme tuotteissamme ainoastaan kotimaisia raaka-aineita ja alihankkijoita josta johtuen meille onkin myönnetty oikeus käyttää tuotteissamme Avainlippu tunnusta. Oman mielenrauhan vuoksi on hyvä tietää, mistä tavara tulee, miten se on valmistettu ja että komponentteja löytyy aina hyllystä.

Heine kertoo, että asennustyöhönkin on kehitetty työtä nopeuttavia konsteja ja lopputuotteeseen osia, joiden avulla asentaminen sujuu helposti. – GlassMasters tuotteemme ovatkin saaneet kiitosta mm. kauppakeskus Myllyn laajennusprojektin lasirakentamisen asennustyön sujuvuudesta. Tavoitteemme onkin, että prosessin aikana syntyisi mahdollisimman vähän ”kinttaan jälkiä”.