Kaikki tarvittava pihanhoitoon

kaarinanpihaKaarinan Piha & Rakennus Oy on isänsä jalanjäljissä toimivan Simo Kauppilan yritys. Piharakentamisella aloittanut ja siihen edelleen vahvimmin nojautuva yritys hoitaa myös muita rakennustöitä ja lumitöitä talvisin. Yrityksen nettikauppa ja Kaarinaan hiljattain avattu myymälä toimivat pihan ja puutarhan huoltoliikkeenä, josta saa käytännössä kaikki pihan hoitoon tarvittavat välineet.

Nykyään asiakkaat toivovat pihoiltaan helppohoitoisuutta, mikä onkin mahdollista toteuttaa huolellisella suunnittelulla ja oikeilla valinnoilla. Esimerkiksi rakennusvaiheessa asennettavat kastelujärjestelmät ja rikkaruohojen kitkemistä helpottavat katteet auttavat paljon. Kauppilat kuitenkin toivovat, että ihmiset olisivat rohkeampia pihojensa suhteen ja kokeilisivat ennakkoluulottomasti erilaisia kasveja ja laatoitusvaihtoehtoja. Väritkin olisivat tervetulleita suomalaisille pihoille. Myös parvekkeilla on potentiaalinsa, ovathan ne kuin minipihoja, jotka tarjoavat samat mahdollisuudet kuin oikeatkin pihat. Ympäristön suojeleminen ja kestävä kehitys ovat nousevia trendejä myös pihapuolella, ja esimerkiksi komposti onkin jo tärkeä osa puutarhaa.

Pihatöitä voi tehdä aina yöpakkasten tuloon saakka ja kun pihan laittaa kuntoon syksyllä, on kaikki valmiina seuraavana keväänä. Jos pihatöihin haluaa ryhtyä kesällä, kannattaa suunnittelu hoitaa jo talvella ja urakoitsijaankin olla yhteydessä hyvissä ajoin.
Tärkeintä suunnittelussa on miettiä, mitä juuri itse pihassaan haluaa korostaa. Neuvoja saa kun niitä kysyy, mutta myös kärsivällisyyttä tarvitaan. – Antakaa aikaa pihallenne! neuvoo Karita Kauppila. Laadukkaaseen pihaan kannattaa panostaa, sillä se toimii aina myös terapeuttisena voimavarana.