Forssan ympäristöurakoinnin toiminnan päätavoitteena on tarjota aina kuhunkin kohteeseen asiakkaan tarpeita vastaavat ja kokonaistaloudellisesti järkevät ratkaisut.

Kaikki ympäristörakentamisen suunnittelusta toteutukseen

Maanrakennusalan kokonaisurakat suunnittelusta toteutukseen.www.ymparistourakointi.com

 

Forssan ympäristöurakoinnin toiminnan päätavoitteena on tarjota aina kuhunkin kohteeseen asiakkaan tarpeita vastaavat ja kokonaistaloudellisesti järkevät ratkaisut. 

Forssan Ympäristöurakointi Oy aloitti toimintansa syksyllä 1999. – Tällä hetkellä työllistämme vakituisesti kymmenkunta maanrakennusalan ammattilaista ja jatkuvasti joukon osaavia aliurakoitsijoita. Yrityksellämme on AAA -luottoluokitus, jonka saavutimme ensimmäisen kerran vuonna 2002, toimitusjohtaja Petteri Mikkola kertoo.

Suunnittelusta toteutukseen

Perusperiaatteena on, että toiminnan jatkuva kehittäminen takaa laadukkaat ja tehokkaat toimintaedellytykset sekä turvallisen ja motivoivan työympäristön työntekijöille.

– Toimintamme päätavoitteena on tarjota aina kuhunkin kohteeseen asiakkaan tarpeita vastaavat ja kokonaistaloudellisesti järkevät ratkaisut. Käytämme kaikissa rakennuskohteissa ainoastaan hyvälle rakentamistavalle asetetut laatuvaatimukset täyttäviä materiaaleja, jotta voimme taata työllemme takuun. Projektikohtainen ennakkosuunnittelu yhdessä asiakkaan kanssa on onnistuneen työn edellytys, Mikkola lisää.

Mitä yhtiö käytännössä tekee? – Ympäristöurakointia eli maapohjia, katuja ja infraa sekä betonirakentamista. Olemme tehneet viime aikoina paljon myös talojen pohjien betonianturoita. Sen lisäksi teemme putkituksia, sähkölinjojen kaivuuta ja maakaapelointia. Toimintasäteemme kattaa Forssasta noin 100 kilometriä ja toimimme läpi vuoden. Kaapeleita kaivetaan paljon talvella, samoin vesijohtoja ja rakennuksen pohjiakin, Mikkola selventää ja jatkaa: – Asiakaskuntamme kattaa kunnat, yksityiset, yritykset ja rakennusliikkeet. Suurin asiakasryhmä ovat yritykset.

Tekniikka kehittyy

Konekannalla on näissä töissä merkitystä. – Meillä on erittäin hyvä konekanta: kaksi tela-alustaista kaivinkonetta ja uusi puskukone, täkymetri ja gps-mittauslaitteet. Niiden lisäksi meiltä löytyvät omasta takaa kolme pyöräkuormaajaa, pari liikennetraktoria sekä tiivistyskalusto. Omaa kuljetuskalustoa ei ole, mutta siihen meillä on hyvä yhteistyökumppani.

Mikkola kertoo, että kalusto on tänä päivänä niin kehittynyttä, että niiden järjestelmiin saa esimerkiksi suoraan kohteen piirustukset. – Tekniikan kehittyessä voidaan työkoneissa pian nähdä suoraan myös kaapelien sijainti. Tekniikan ja laitteiden kehittyminen tuo säästöä työn tilaajalle, sillä gps:n ansiosta korot ovat tarkat, jolloin työmiehen työn osuus jää urakasta pois. Myös materiaalia säästyy.

Hyvä paikallistuntemus on valtti

Silläkin on merkitystä, että yhtiöllä on erittäin vahva paikallistuntemus. – Tunnemme paikallisen maaperän niin läpikotaisin, että yllätyksiä tulee harvemmin, vaikka ne toki kuuluvatkin olennaisena osana arkeen. Meidän vahvuutemme on myös se, että voimme tarjota kokonaisurakoita alusta loppuun.

Maanrakennus

• Maa- ja pohjararakentamisen kokonais- ja aliurakointihankkeet, uudis-, korjaus- ja saneeraustyöt • Katujen- ja teiden rakentaminen • Kunnallistekniikan rakentaminen, runkoviemärit ja johdot, pumppaamot perustuksineen • Kaukolämpötyöt • Asfaltin ja betonin jyrsintätyöt • Sähkön ja datan siirto- ja jakeluverkot

Viimeistely

• Kaikki viimeistelytyöt • Betoniverhous- ja kiveystyöt, nurmetukset • Ympäristörakentamisen palvelut, laitteet ja rakenteet