Kaipaako katto remonttia?

www.lannenlaatukatto.fi

 

Kattoremonttiin kannattaa ryhtyä jo ennen kuin katto on alkanut vuotamaan. Kun vettä tulee sisälle asti, ovat rakenteet jo yleensä vaurioituneet. Pitkitetty remontti tietää lisää kustannuksia ja työmäärä kasvaa.

Hyvin hoidettu ja toimiva katto antaa hyvän ensivaikutelman talosta, oli taloa sitten myymässä tai ei. Vaikka katon tärkeys tiedostetaan, sen kuntoa tarkkaillaan liian vähän. – Katolla tulisi käydä useammin kuin viiden vuoden välein, sanoo yrittäjä Mikko Ristolainen. Hyvänä ohjenuorana voidaan pitää, että vesi kourut puhdistettaisiin kahdesti vuodessa ja katon yläpohjalla käytäisiin tarkistamassa läpiviennit ja naulojen pitävyys aina välillä. Kourujen puhdistamisen yhteydessä on helppo tarkistaa katon yleinen kunto.

Yleisesti Suomessa remontoidaan eniten 1950-luvun jälkeen ja ennen 1990-lukua rakennettujen talojen kattoja. Myös uudemmissa taloissa on puutteita, esimerkiksi tuuletuksissa ja läpivienneissä. Kattojen huoltamattomuus ja vanhat naulakiinnitykset ovat myös usein syynä remonttiin.

Ota yhteys ammattilaiseen

Mikäli katon kunto epäilyttää, kannattaa teettää kuntokartoitus ammattilaisella. Mikko Ristolaisen yritys Lännen Laatu-Katto tarkastaa katon kunnon ja mikäli remontti on ajankohtainen, tekee sen alusta loppuun laadulla ja vankalla ammattitaidolla. Vaikka remontti nähdään usein välttämättömänä pakkona, se antaa tilaajalle myös monia mahdollisuuksia katon päivittämiseen ja parantamiseen: – Kun kuntokartoitus on tehty, kartoitetaan asiakkaan kanssa vaihtoehdot. Voidaan päivittää esim. vesikouruja, levittää räystäitä, asentaa lumiesteitä tai uusia tikkaita,

Ristolainen luettelee. Solmiessaan sopimuksen asiakkaan kanssa Lännen Laatu-Katto tekee remontista aina selkeän kirjallisen erittelyn, minkä lisäksi yritys antaa palvelulleen aina kymmenen vuoden rakennetakuun. Kattoremonttien lisäksi yrityksen palveluihin kuuluvat ulkoverhousremontit, katto- ja julkisivumaalaukset sekä lämpöikkunoiden ja -ovien vaihdot.

Helpotusta kustannuksiin

Vaikka kattoremontti nostaa talon arvoa ja tuo lisäarvoa asuntomarkkinoilla, remontin tekeminen ei ole ilmaista. Tuodakseen asiakkailleen helpotusta Lännen Laatu-Katto tekee yhteistyötä rahoitusyhtiön kanssa ja pystyy sitä kautta tarjoamaan asiakkailleen tarvittaessa remonttirahoitusta. Ristolainen näkee myös kotitalousvähennyksen merkittävänä etuna, jota kannattaa hyödyntää: – On oikeutettua, että rehellisestä suomalaisesta työstä saa 45% takaisin kotitalousvähennyksen myötä.

Laman keskelläkin voi menestyä

Yrityksenä Lännen Laatu-Katto on hyvä esimerkki siitä, että hyvin tehty työ kantaa myös haastavampien aikojen läpi. Tänä vuonna ansaittu Menestyjä 2016 -sertifikaatti ja AAA-luottoluokitus ovat tulosta toiminnan aktiivisesta kehittämisestä. – Perusasioiden huolellinen suorittaminen tuo pitkässä aikajuoksussa huipputuloksen, Ristolainen uskoo. Vuonna 2008 perustettu yritys haluaa tuottaa iloa ihmisille jatkossakin: – Kehitys ei ainakaan lopu. Jalostamme ammattitaitoa sekä asiakaspalvelua, ja olemme tulevaisuudessa vieläkin vahvempia, Ristolainen lupaa.