Kalustevalmistaja tuntee suomalaisen maun keittiöissä

Esan Levykaluste suunnittelee keittiöt aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Tällä hetkellä suomalaiset haluavat keittiöönsä toiminnallisuutta, siisteyttä ja yksinkertaisia linjoja valkoisissa sävyissä.

Esan Levykaluste on kulkenut pitkän tien vanhan sikalan tiloista nykyiseen 3000 m2 tehdaskiinteistöön Pohjois-Satakunnassa, jossa sijaitsee sekä yrityksen näyttely- että myymälätila. Toinen suurmyymälä löytyy Tampereen Lielahdesta. Lähes 35 vuotta toiminut Esan Levykaluste tunnetaan korkealaatuisten keittiöiden ja kodin kiintokalusteiden valmistajana ja markkinoijana. Tuotteista suuri osa on valmistettu omassa tehtaassa ja yritys käyttää hyvin vähän alihankkijoita, joka takaa asiakaskohtaiset räätälöinnit, varmat toimitukset sekä hyvin tyytyväiset asiakkaat. Yritys tuottaa kiintokalusteita kaiken tasoisiin yksityiskoteihin sekä tarjoaa kustannustehokkaasti myös projektikalustamista.

Toimitusjohtaja Jaakko Husari, mitä suomalaiset haluavat keittiöiltään tänä päivänä?

– Keittiön on oltava hyvännäköinen ja toiminnallinen. Näistä asioista ihmiset ovat valmiita myös maksamaan, jotta ne toteutuisivat omassa keittiössä. Meidän asiakkaamme arvostavat lisäksi arkkitehtuuria, eli halutaan selkeitä linjoja ja loppuun asti suunniteltuja kokonaisuuksia.

Trendiväreistä ruskea on vallannut keittiöpinta-aloja muualla maailmalla, mutta Suomessa ollaan toistaiseksi pitäydytty valkoisessa, jota piristetään ajoittain mustalla tai tummanharmaalla tehostevärillä.

– Keittiökalusteista suosituin on tällä hetkellä aamiaiskaappi, koska ihmiset kaipaavat helppoutta ja siisteyttä keittiöön. Aamiaiskaappi tarjoaa tätä, koska se mahdollistaa keittiöesineiden piilottamisen katseilta, Husari avaa.

Jos keittiön haluaa pitää siistinä myös lapsiperheissä, voisi ratkaisuna olla aamiaiskaapin ohella yrityksen omasta mallistosta löytyvä sormenjälkivapaa pinnoite, joka on saatavissa kahdessa eri sävyssä.

– Se on ainoa pinnoite, mihin sormenjälki ei tartu samalla tavalla kuin johonkin maalattuun pintaan. Siinä myös yhdistyy kaksi ihmisiä aidosti tällä hetkellä kiinnostavaa trendiä, mattapinta ja sormenjälkivapaus, Husari päättää.