Havator_solid_house_magazine_2_300_CMYK

Kantavaa voimaa pohjoisesta

Tutustu yritykseen www.havator.com

Rakennusalalla turvallisuuden merkitystä ei voi liikaa korostaa. Kun puitteet ja kalusto ovat kunnossa, kaikki projektit maan ja taivaan väliltä onnistuvat.

Torniosta 1950-luvulla ponnistanut Havator Oy on luotettava rakennusalan konserni, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Havator on tunnettu erityisesti nostopalveluistaan, mutta yritys tarjoaa myös erikoiskuljetuksia sekä tunkkaus- ja haalauspalveluita. Vuosien panostus turvallisuuteen on kantanut tulosta, sillä Havator on ainoa kolmen sertifikaatin toimija Pohjoismaissa. Yrityksessä ollaan ylpeitä saavutuksesta, mutta mitään ei pidetä itsestäänselvyytenä. – Haluamme lunastaa lupauksemme, meillä sertifikaatit eivät ole vain koristeita seinällä. Meillä on organisaatio, joka valvoo ja kehittää turvallisuusasioita jatkuvasti, kertoo Etelä-Suomen aluejohtaja Kari Koivisto.

Luotettava kalusto takaa turvallisuuden

Havatorin konekanta on päätä huimaava. Yrityksen kalustolla onnistuu niin kilon kokoisen tiilen nosto kuin useiden tuhansien tonnien tuulivoimalankin pystytys. Kaluston laajuuden ja järeyden lisäksi yritys on panostanut vuosien ajan laitteiston turvallisuuteen. Havatorilla seurataan tarkasti yleistä koneiden kehittymistä ja ympäristöasioita. Kalustoa uusitaankin sitä mukaa, kun koneiden turvallisuusasiat menevät eteenpäin.

– Esimerkiksi koneiden nostoarvot muuttuvat ja niiden valvontalaitteet kehittyvät. Kun ylikuormaa ei pystytä nostamaan, työturvallisuuskin paranee, Koivisto kertoo.

Havator_solid_house_magazine_300_CMYKMonipuolisia projekteja

Havatorin toimipisteet on sopeutettu alueelliseen tarpeeseen. Myös kalusto on jaettu alueellisen kysynnän mukaan, mutta kalusto on helposti siirrettävissä myös paikasta toiseen. Monipuoliset projektit ovat Koiviston mukaan yksi alan monista eduista. – Teollisuuskohteet ovat aina mielenkiintoisia, sillä siellä joudutaan tekemään vaativia ratkaisuja. Mieleenpainuva projektikohde on ollut myös Loviisan ydinvoimala, jonka rakennustöissä olimme mukana juuri Fukushiman tapahtumien jälkeen. Projektit ovat myös vieneet tätä pohjoisen yritystä ympäri maailmaa aina Etelä-Afrikkaa ja Venäjää myöten.

Havatorin kaiken kattavat palvelut kiinnostavat niin tavallisia kuluttajia kuin rakennusliikkeitäkin. Koivisto kannustaa asiakkaita ottamaan rohkeasti yhteyttä. – Käymme mielellämme tutustumassa kohteisiin etukäteen ja annamme neuvoja mm. kalustoon liittyen. Palvelemme sillä laajuudella kuin asiakas toivoo, myös avaimet käteen -periaatteella.