Trans_aarnio_solid_house_5_300_CMYK

Kasvun avaimet

Kalustohankintojen ja ammattitaitoisen henkilöstön turvin turkulainen kuljetus- ja maanrakennusalalla toimiva yritys on selvinnyt kunnialla myös markkinoiden haasteellisemmasta taloustilanteesta.

Perheyrityksenä toimiva Trans Aarnio Oy viettää tänä vuonna 20-vuotis juhlavuottaan. Yrityksen perustaja Kari Aarnio on jo ehtinyt siirtyä taka-alalle tehden tilaa kolmelle pojalleen. Vanhin eli Jani Aarnio vastaa suurimmasta osasta Trans Aarnion juoksevista asioista. – Olen ollut mukana toiminnassa vuodesta 2002 alkaen eli kokemusta on ehtinyt kertyä jo paljon nuoresta iästäni huolimatta, Aarnio toteaa. Hyvin hoidettujen projektien ansioista on urakoita saatu lisää ja sitä kautta yrityksen liikevaihto kasvanut. Nykyään myös Varsinais-Suomen katukuvassa olemme näkyvämpiä kuin aiemmin.

Kuljetusta ja maanrakennusta

Trans Aarnio toimii kuljetus- ja maanrakennusalalla tarjoten monipuolisia ja räätälöityjä palveluita molemmille sektoreille. Reilun kymmenen työntekijän voimin palvellaan niin yksityisiä kuluttajia kuin isoja pörssiyhtiöitäkin. – Suurin osa liikevaihdostamme tulee tällä hetkellä nimenomaan yrityksiltä, laskeskelee Aarnio. Trans Aarnio onkin monen tutun yrityksen pitkäaikainen yhteistyökumppani. Esimerkiksi Lassila & Tikanoja on käyttänyt yritystä jätehuollon ajoihinsa aina 1990-luvulta saakka.

Vaikka maanrakennuspuoli on kohtuullisen uusi aluevaltaus yrityksen historiassa, on siihenkin panostettu koko ajan yhä enemmän. – Kalustohankintojen myötä olemme voineet tarjota entistä kokonaisvaltaisempia urakoita asiakkaillemme, Aarnio toteaa. Tällä hetkellä töitä tehdäänkin jo seitsemän kuorma-auton, neljän kaivinkoneen ja neljän pyöräkuormaajan voimin.

Haastavia projekteja

Kattavan konekannan ja ammattitaitoisen henkilöstön ansiosta Trans Aarnio tunnetaan luotettavana yhteistyökumppanina tilanteessa kuin tilanteessa. Huolellisella suunnittelulla ja tarkalla työskentelyllä isot koneet saadaan toimimaan tehokkaasti ahtaissakin paikoissa ilman vahinkoja.
– Olemme tehneet paljon haastavia urakoita, joihin moni muu yritys ei olisi halunnut lähteä mukaan, Aarnio kertoo. Yksi tällaisista projekteista urakoitiin viime vuonna Salossa: – Kyseessä oli sähkö- ja televerkon rakentaminen. Tilan puutteen vuoksi hanketta suunniteltiin aluksi jopa ilmalinjalla toteutettavaksi. Lopulta urakka kuitenkin saatiin valmiiksi maakaapeloinnilla, jonka johdosta tyytyväinen tilaaja antoi urakoinnista suosituksia eteenpäin ja on sittemmin johtanut uusiin tarjouspyyntöihin.

Kasvua haasteellisista ajoista huolimatta

Projektit eivät kuitenkaan ilmaannu itsestään vaan niiden eteen täytyy tehdä myös ahkeraa myyntityötä. Kun ajat ovat vaikeat, lisääntyy kilpailu saman alan yritysten kesken ja tarjouspyyntöjä saakin laskea ahkerasti. Trans Aarniolla on kuitenkin huomattu, että pieniä piristymisen merkkejä on jo ilmassa ja edelliseen vuoteen verrattuna puhelin soikin huomattavasti tiheämpään tahtiin. – Taantumasta huolimatta olemme panostaneet markkinointiin ja kalustohankintoihin. Toisin kuin monet muut, on Trans Aarnio pystynytkin jatkamaan kasvuaan.

Uusia tuulia

Yksi Trans Aarnion viimeisimmistä panostuksista on betonipienpaalulaitteen kehittäminen. – Tämän johdosta tarjoamme vastaisuudessa myös omakotitalo- sekä hallirakentajille paalutusurakoita. Toinen suuri kehitysaskel on ollut oman verkkokaupan perustaminen. Sen myötä on helppoa hankkia edullisesti lähestulkoon kaikki maa-ainekset.

Yrityksen tavoitteena on palvella myös entistä tehokkaammin omakotitalorakentajia. – Tarjoamme niin paalutukset, pohjatyöt, vaihtolavat, nostot, kuljetukset sekä tarvittavat pihatyöt. Kun työmaalle ei tarvita muita kuin meidät ja talon rakentava urakoitsija, on se asiakkaalle sekä helppoa että ennen kaikkea kustannustehokasta, Aarnio pohtii.