karhu-katto_solid_house_300_CMYK

Katon kuntoa kannattaa tarkkailla

Kolmen hengen porukalla Porissa kattoremontteja tekevä Karhu-Katto on ollut huoltamassa jos jonkinmoisia kattoja. Välillä katot on päästetty niin huonoon kuntoon, että pelkkä peruskorjaus ei auta. – Kattoremonttia kannattaa alkaa suunnitella mielellään hieman liian aikaisin, kuin hieman liian myöhään. Kustannukset kasvavat sitä korkeammaksi, mitä kauemmin odotetaan, neuvoo yrittäjä Vesa-Matti Heikkilä. Vaikka suurta vuotoa tai kondensoitumista ei olisikaan vielä tapahtunut, viallinen tai kokonaan puuttuva aluskate on pidemmällä aikavälillä suuri haitta. Uudella aluskatteella ja oikein tehdyllä rakenteella rakennuksen katosta saadaan hyvin hengittävä. – Yleisesti myös 1970- ja 1980-luvun talon kattoja kannattaa alkaa tarkkailla. Niistä puuttuvat lähes järjestään myös aluskatteet, Heikkilä valaisee.

Jos kattoremontin haluaa tehtäväksi sesonkiaikaan keväällä tai kesällä, pitäisi yrityksiä alkaa lähestyä tarjouspyynnöin heti vuodenvaihteen jälkeen. Tarjouspyynnön saatuaan Heikkilä käy paikan päällä tarkastamassa kohteen kunnon ja mitat, minkä jälkeen hän tekee tarjouksen yleensä sähköpostitse. Pitääkseen yrityksen laadun tasaisena Heikkilä on aina itse mukana työmaalla. – Katson, että kaikki luvattu tehdään ja työnjälki on hyvää. Alalla on kaikenlaisia toimijoita. Olemme olleet korjaamassa myös muiden jälkiä.

Karhu-Katto huoltaa ja remontoi kaiken kokoisten asuinrakennusten kattoja. Myöskään nykyisellä materiaalilla ei ole merkitystä. – Valitkaa paikallinen tekijä, Heikkilä muistuttaa porilaisia.