Katse kohti sisäkattoa

Euroopassa ja Venäjällä suosittu stretch-kattomateriaali on monikäyttöisyytensä ja muuntautumiskykynsä ansiosta tekemässä pikkuhiljaa läpimurtoa myös Suomessa. Useamman vuoden ajan stretch-materiaalia maahantuonut ja asentanut Ninapinta Oy haluaa tarjota kaikille suomalaisille mahdollisuuden tutustua materiaaliin. Siksi yrityksen toiminta on valtakunnallista. – Kysyntä kasvaa sitä mukaa, mitä tutummaksi tuote tulee, yrittäjä Nina Kero kertoo.

Stretch-materiaalin käyttö sisäkatossa on paitsi esteettinen, myös käytännöllinen vaihtoehto kipsilevykattoon verrattuna. Sillä saadaan tehtyä laajaa, tasaista ja saumatonta pintaa. Antistaattisuuden ansiosta materiaali ei kerää likaa ja se on helppo tarvittaessa puhdistaa. Koska myös materiaalin asentaminen on nopeaa ja vaivatonta, sitä suositaan kipsilevyä enemmän varsinkin korkeissa tiloissa. – Materiaali kuumennetaan ensin noin 60 -asteeseen ja kiinnitetään profiililistaan seinään tai kattoon. Esimerkiksi 30 neliön huoneen tekee yhdessä työpäivässä, Kero kertoo.

Ninapinta Oy:n laaja stretch-tuotevalikoima antaa mahdollisuuden hyvinkin innovatiivisten tilojen luomiseen. Yrityksen ammattitaitoinen henkilökunta osaa auttaa oikean ratkaisun etsimisessä. – Teemme tarvittaessa myös valaistussuunnitelman, sillä materiaalin kanssa voidaan käyttää vain led-valoja, Kero sanoo. Stretch-materiaali soveltuu kaikenlaisiin kohteisiin: koteihin ja julkisiin tiloihin, sisä- ja terassikäyttöön, kosteisiin tiloihin sekä saneeraukseen ja uudisrakentamiseen.