m_valkama_solid_house_magazine_300_CMYK

Kattava kalusto mahdollistaa laajan palvelutarjonnan

Kuljetuspalveluihin erikoistuneen lietolaisen monitoimiyrityksen kyydissä matkaavat niin vuokravessat kuin vaalimökitkin.

Kiinteistöhuolto M. Valkama tarjoaa laajan kattauksen erilaisia palveluita niin yrityksille, yksityisille kuin kunnillekin. Monipuoliseen kalustoon kuuluu mm. vaihtolavallisia kuorma-autoja, takalastaavia jäteautoja ja pyöräkuormaajia, joten yritys hoitaa lähes homman kuin homman. – Puhelin soi jatkuvasti, eikä illalla useinkaan voi olla varma, millaisia töitä seuraava päivä tuo tullessaan, kertoo yrittäjäpariskunta Markku ja Aino Valkama.

Jätehuolto ja erilaiset kuljetuspalvelut muodostavat kuitenkin merkittävimmän osan Kiinteistöhuolto M. Valkaman ympärivuotisesta toiminnasta. Talvisin pyöräkuormaajat urakoivat myös lumitöiden parissa, kesäisin koneiden kanssa puolestaan suunnataan mm. Ruisrockiin, joka on yksi yrityksen pitkäaikaisimmista työllistäjistä.

Vuokra-WC:t matkaavat maailmalla

Viimeisen viiden vuoden ajan Kiinteistöhuolto M. Valkama on tarjonnut asiakkaidensa käyttöön myös vuokravessoja. Palveluun ovat tarttuneet monet suuret tapahtumanjärjestäjät, mutta myös yksityiset, jotka tilaavat vuokrattavan wc:n vaikkapa häitä varten.

Kesä on WC-vuokrauksen ehdotonta sesonkiaikaa, ja haastattelua edeltäneenä viikonloppunakin yrityksen kaikki noin 200 vuokravessaa olivat liikenteessä. Kiinteistöhuolto M. Valkama toimittaa wc-kopit tarvikkeineen haluttuun paikkaan, tyhjentää ja pesee ne säännöllisin väliajoin sekä huolehtii mm. wc-paperivarastojen täydennyksestä. – Palvelumme on ollut pidetty. Hiljattain eräs tapahtumanjärjestäjä totesi, ettei hänen korviinsa ollut kantautunut yhtään valitusta epäsiisteistä vessoista, kertoo Markku Valkama.

Kuljetuspalveluita kaikkiin tarpeisiin

Uusista aluevaltauksista huolimatta Kiinteistöhuolto M. Valkama tunnetaan kuitenkin ennen kaikkea nopeista, varmoista ja luotettavista kuljetuspalveluistaan. Yrityksen autot eivät juuri kulje tyhjillään, vaan kyydissä on milloin mikäkin lasti. – Jätteen keruun ohella kuljetamme paljon esimerkiksi hiekkaa ja kuorikkeita, työkalustoa tai vaikkapa vaalimökkejä toreille, yrittäjäpari kertoo. – Mistään emme ole tainneet vielä kieltäytyä ja tarvittaessa kuljetamme vaikka papukaijan Rovaniemelle, Aino Valkama naurahtaa.

Haastavia kuljetuksia yrityksen historiaan on toki jo mahtunutkin. Markku Valkama muistelee hymyillen erästäkin tapausta, jolloin hän ajoi merikontin enolaisen mökin pihalle. – Mökille pääsi vain puron päälle viritettyjen kahden ratapölkyn kautta, mies kertoo haastavasta reitistä.

Kalleimmat lastit osuvat kuitenkin aina kevättalveen, kun kyydissä on opintojen päättymistä juhlivia abeja. – Se on ehdottomasti vuoden arvokkain kuorma, toteavat sekä Aino että Markku Valkama.