DJI_0495

Kattavaa kattopalvelua

Pääkaupunkiseudulla toimiva kattoalan yritys urakoi ja huoltaa kaikenlaisia vesikattoja pitkällä kokemuksella ja vankalla ammattitaidolla. Yrityksen referenssilistalta löytyy erikoisempiakin kohteita.

Ruuffi Oy on vuonna 1992 perustettu kattoalan ammattilainen, joka on toiminut nykymuodossaan vuodesta 2011 asti. Yrityksestä löytyy ammattitaitoa ja kokemusta rutkasti, sillä sen neljällä osakkaalla on kokemusta kattoalasta yhteensä yli sadan vuoden ja tuhansien projektien edestä. Pienestä yhden miehen yrityksestä on vuosien varrella kasvanut yli 20 henkeä työllistävä ammattimainen kattoliike. – Uskoimme omaan osaamiseen ja tekemiseen. Ja mikä oli hieno huomata, että vanhat asiakkaat lähtivät heti mukaan, toimitusjohtaja Matti Palander ja tuotantojohtaja Jari Korpimäki muistelevat vuosien takaista päätöstä ryhtyä yrittäjiksi.

Tänä päivänä yrityksen projektit koostuvat tasaisesti saneeraus- ja uudiskohteista. Saneerauskohteissa yritys toimii pääurakoitsijana tarjoten kokonaisvaltaista avaimet käteen -palvelua. Uudiskohteissa yritys sen sijaan toimii pääasiallisesti rakennusliikkeiden aliurakoitsijana. Ammattitaitoinen yritys urakoi kaikenlaisia vesikattoja pääkaupunkiseudulla, mutta on valmis lähtemään projektikohtaisesti oman toimialueensa ulkopuolellekin. Pääyhteistyökumppanina toimii korkealuokkaisista katteista tunnettu Icopal Oy. – Laadun lisäksi meille on erittäin tärkeää, että valtaosa käyttämistämme tuotteista valmistetaan suomessa, Palander ja Korpimäki toteavat.

 

Huoltosopimuksella katon huoltaa ammattilainen

Monet taloyhtiöt, isännöitsijät sekä kiinteistöjen omistajat pitävät kiinteistöistään hyvää huolta solmimalla säännöllisiä huoltosopimuksia. Valitettavasti osa kiinteistönomistajista taas reagoi katto-ongelmiin vasta, kun vesi tulee kiinteistöön sisään. Hyvin huollettu katto maksaa itsensä lisääntyneiden käyttövuosien muodossa moninkertaisesti takaisin. – Jos säästetään yksikin vesivahinko, sillä tehdään monta vuotta huoltotoimenpiteitä, Palander ja Korpimäki muistuttavat.

Ruuffi Oy:n kattohuoltosopimukset muokataan räätälöidysti asiakkaan ja katon mukaan. Tällöin vesikatto huolletaan ammattilaisen toimesta vähintään kerran vuodessa, tarvittaessa useamminkin. Huoltotoimenpiteisiin kuuluvat mm. läpivientien ja riskipaikkojen tarkistaminen sekä katon puhtauden ja puhdistustarpeen arvioiminen. Jos kiinteistön ympärillä on paljon puustoa, huoltokäynti tehdään tavallisesti 2–3 kertaa vuodessa. Joskus katot kokevat kovia myös vuodenaikojen vaihtuessa: – Vanha katto voi muuttua oleellisesti esimerkiksi pitkien hellejaksojen aikana. Päivässä voi myös olla kymmenien asteiden lämpötilaeroja, jotka vaikuttavat katon kuntoon, Palander ja Korpimäki kertovat.

Noxiten-asennus-Pakastamolla-RuuffiSaneeraukseen on hyvä varata aikaa

Tällä hetkellä kattosaneerauksia tehdään eniten 1980-luvulla ja 1970-luvun alkupuolella rakennettuihin, kertaalleen saneerattuihin kerrostaloihin. Avain onnistuneen saneerausprojektin läpiviemiseen on Palanderin ja Korpimäen mukaan riittävän pitkä aikataulu. Kun hankkeeseen varataan tarpeeksi aikaa, projekti ehditään suunnitella ja katon lähtötilanne ehditään selvittää kunnolla. – Syksy on hyvä aika olla liikkeellä kattosaneerauksen kanssa. Rakenneavaukset tehdään ennen talvea ja suunnitelmat ehditään tehdä talven aikana, Palander ja Korpimäki vinkkaavat taloyhtiöille. He muistuttavat tilaajia myös suojakatoksen tarpeellisuudesta: – Suojakatoksen tekeminen kannattaa, se on kaikkien etu. Suojakatoksella saadaan kuiva lopputulos ja se mahdollistaa myös talvityön. Talviaikana tehty työ säästää lisäksi kustannuksissa, Palander ja Korpimäki sanovat.