Peimet Oy on Sastamalasta käsin toimiva katto- ja julkisivuremonttien ammattilainen.

Katto kerralla kuntoon!

www.peimet.fi

Talon vanhetessa on syytä kiinnittää huomiota rakennuksen ulkopintojen kuntoon. Huonokuntoisen katon tai kovia kärsineen julkisivun remontin pitkittäminen voi tulla kalliiksi.

Kattokumppaninakin tunnettu Peimet Oy on Sastamalasta käsin toimiva katto- ja julkisivuremonttien ammattilainen. Vuonna 1995 perustettu yritys on laajentamassa toimintaansa Pirkanmaan ja Satakunnan toimialueiden lisäksi nyt myös Varsinais-Suomen seudulle. Peimet Oy palvelee niin yksityisiä kuin taloyhtiöitä, yrityksiä ja julkisyhteisöjä vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla.

Katon kuntokartoitus maksutta

Edustajat Arikainen ja Veikkola suosittelevat hyödyntämään Peimet Oy:n ilmaisen kuntokartoituksen, jos oman kodin katon kunto epäilyttää tai jos talolla alkaa olla ikää useita kymmeniä vuosia. Akuutti korjaustarve osuu kohdalle silloin, jos vuotopaikka on jo näkyvissä. Jos kattotiilet ovat rapautuneet tai pahasti sammaloituneet, pitäisi hälytyskellojen alkaa soida.

– Teemme aina kuntokartoituksen ilmaiseksi, eikä sen tekeminen velvoita asiakasta mihinkään. Tarkastukset teettävät runsaasti työtä, mutta olemme huomanneet sen kannustavan niin omakoti- kuin kerrostaloasujia tarkastamaan kattonsa kunnon. Mitä enemmän kattoremonttia pitkitetään, sen suurempi ja kalliimpi remontti on lopulta edessä, Jussi Veikkola selvittää.

Katon kuntokartoitus voi olla aiheellinen myös silloin, kun oman kodin myynti tulee ajankohtaiseksi. Hyvin hoidettu katto vaikuttaa oleellisesti paitsi asunnon arvoon, myös sen vetovoimaan myyntimarkkinoilla. Kattotyypistä riippuen remontin jälkeen voi kattohuolet unohtaa taas moneksi kymmeneksi vuodeksi, mutta huoltoa ei sovi unohtaa uudenkaan katon kanssa.

– Vähintään viiden vuoden välein katto on ainakin syytä pestä, vaikkei se muita huoltotoimenpiteitä vaatisikaan, Veikkola vinkkaa.

Kattoremontit kokonaisratkaisuna

Suomen talokannan vanhetessa korjattavaa riittää. Ammattilainen näkee nopeasti kuntokartoituksen yhteydessä mahdolliset virheet ja ongelmakohdat. Jos kartoituksen yhteydessä ilmenee, että katto voi hyvin, ei turhia remontteja ryhdytä tyrkyttämään.

– Asiakas voi luottaa ammattilaisen sanaan. Toki tarkastuksen yhteydessä voidaan myös arvioida, milloin kattoremontti voisi kyseisessä talossa tai taloyhtiössä olla ajankohtainen. Uusi kartoitus voidaan tällöin sopia vaikkapa vuoden tai kahden päähän, Veikkola huomauttaa.

Onnistunut kattoremontti syntyy Arikaisen mukaan laadukkaista materiaaleista, taidokkaista ja asiansa osaavista asentajista sekä huolellisuudesta.

– Laatuvaatimuksemme ovat korkealla tasolla, eikä hutiloiden tehdä mitään. Kattoremonttia tehdessä ihan pienilläkin asioilla on vaikutuksensa, aina säätilasta saumojen sahaustarkkuuteen asti.

Peimet Oy hoitaa kattoremontit myös täydellisenä kokonaispakettina puutöitä, kattopeltejä, sadevesijärjestelmiä ja asennusta myöten. Luotettavien yhteistyökumppanien avulla sujuvat ammattitaidolla tarvittaessa myös asbestinpurkutyöt.

Edistyksellistä julkisivusaneerausta

Kattoremonttien lisäksi Peimet Oy:n palveluihin kuuluvat myös omakoti- ja kerrostalojen julkisivuremontit, jotka tulevat usein ajankohtaiseksi rakennuksen päästessä 30–40 vuoden ikään. Rakennuksen iän tai repsottavan ulkopinnan lisäksi julkisivuremontti voi tulla tarpeeseen puhtaasti energiatehottomuuden vuoksi.

Ainoana Suomessa Peimet Oy:n valikoimissa on edistyksellinen Raketerm-tiiliverhouslevy. Paloturvallinen, hajuton ja myrkytön julkisivulevy on Tampereen ja Tallinnan teknillisten yliopistojen yhteistyössä kehittämä ja testaama tuote, jossa kestävän ja suojaavan pinnan lisäksi on valmiina sekä tuuletusurat että lämmöneriste. Tiilipintaisen julkisivun luova CE-merkitty Raketerm-pinnoite on suunniteltu erityisesti kerrostalojen julkisivusaneerauksiin, mutta pohjarakenteesta riippuen se soveltuu myös omakotitalojen ja rivitalojen julkisivupinnaksi.

– Raketerm on julkisivupinnoitteena erittäin helppohoitoinen. Sen voi tarvittaessa pestä painepesurilla tai jopa kemikaaleilla, mutta pesua lukuun ottamatta muuta huoltoa julkisivupinta ei juurikaan tarvitse, Arikainen lisää.

Veikkola ja Arikainen uskovat sekä uudisrakennuksiin että saneerauskohteisiin sopivan Raketerm-levyn olevan tulevaisuuden tuote.

– Yksinkertaisen ja nopean asennuksen lopputuloksena on täysin muuratun tiiliseinän näköinen julkisivu.