WP_20160504_15_02_41_Pro

Kattotyöt ammattitaidolla

Kun Hattulan Rakennus ja Kattotyö reilu kymmenen vuotta sitten aloitti toimintansa, kävi ilmi, että sille oli kentällä todellista tarvetta. Peltikattojen maalaajia ei juurikaan ollut tarjolla. Puskaradio alkoi toimia ja pikkuhiljaa yritys sai urakoidakseen yhä suurempia ja erikoisempia kohteita. Tärkeä virstanpylväs yrityksen historiassa oli vuonna 2007, kun se urakoi asuntomessujen oheiskohteen Vanhan Kaupungin katot Kruunuasunnot Oy:lle. Vuonna 2009 Suomenlinnan hoitokunta valitsi yrityksen mittavaan projektiin ja silloin ohjelmassa oli useita eri kattoja. – Meillä oli tuolloin kaikkiaan 13 000 neliötä peltikattojen maalausta ja jatkoimme siellä uusilla kohteilla 2011. Nyt olemme maalanneet reilut 30 000 neliötä hoitokunnan kohteita ja myös tänä vuonna on työt Suomenlinnan saaressa käynnissä, yrittäjä Santtu Heinonen kertoo.

Pienenä yrityksenä Hattulan Rakennus ja Kattotyölle hyvät yhteistyökumppanit ovat tärkeä voimavara. Maalitehtaat Eskaro ja Tikkurila ovat olleet hyvin tukena yrityksen alusta lähtien.  Maalitehtaat järjestävät säännöllisiä koulutuksia ja myös useita urakoitakin on heidän kauttaan tullut.  – Yhteistyökumppanina pidän myös meille muodostunutta hyvää asiakaskuntaa, jonka vuoksi näitä hommia jaksaa vuodesta toiseen touhuta. On kiva kuulla, kun joku on meitä jollekin suositellut ja kaupat tulee siten helpommin, Heinonen sanoo.

Hattulan Rakennus ja Kattotyö urakoi kattojen maalaustöiden lisäksi kaikenlaisia kattoja. – Bitumikatoissa ja peltikatoissa meillä on myös vahvaa osaamista, mutta erilaiset kattojen pinnoitukset ja tervaukset ovat kuitenkin suuri osa yrityksen toimintaa, Heinonen toteaa.