turun asennus ja luokkahitsarit

Kaukokylmä tekee tuloaan

Turun Asennus ja Luokkahitsarit Oy on vuonna 1988 perustettu yritys, joka rakentaa höyry-, kaukolämpö- ja kaukokylmäverkostoja. Rakentamista täydentävät kattavat elinkaaripalvelut, joiden myötä verkostoja ja putkia ylläpidetään vahvalla osaamisella. Yrityksellä on useampi toimipiste Ruuhka-Suomessa ja on siten keskittynyt suurempien kaupunkien kaukolämpörakentamiseen.

Kaukolämpöverkostojen rakentaminen on uudisrakentamisen rauhallisen tilanteen myötä vähentynyt, mutta niiden ylläpito sen sijaan on hyvinkin ajankohtaista. Varsinkin 1960-70-luvulla rakennetut lämpöputket vaativat kunnostusta, ja vanhat järjestelmät tulisi päivittää ajan tasalle. Kunnossapitopalvelu on osa-alue, jossa tuore toimitusjohtaja Tapio Väänänen uskoo yrityksen voivan kasvattaa toimintaansa kunnes uudisrakentaminen taas saa vauhtia.

Toisaalta kaukokylmän kysyntä on nostanut päätään varsinkin viime kesän kuumien ilmojen jälkeen. Turun Asennus ja Luokkahitsarit on ollut mukana rakentamassa kaukokylmälaitteistoa Kakolaan, josta verkostoa laajennetaan Turun keskustaan sekä lähialueille. Väänänen näkee kaukokylmän, aivan kuten kaukolämmönkin, ympäristöystävällisenä ratkaisuna, sillä henkilökohtaiset päästöt per asunto ovat todella pienet, eikä erillisiä kylmälaitteita tarvita, jolloin ratkaisu myös on energiatehokas.

Väänänen korostaa ympäristöystävällisyyden ja sen edistämisen lisäksi myös yrityksen tapaa huolehtia työntekijöistään. – Työ on raskasta ja sitä tehdään haastavissa olosuhteissa, joten on meidän tehtävämme varmistaa, että työntekijämme pääsevät terveinä kotiin. Siksi olemme panostaneet turvallisuuskoulutuksiin ja asianmukaiseen suojavaatetukseen, hän kertoo.