Belle-Arti_solid_house_300_CMYK

Kauniit sisustuspinnat sopivat monenlaiseen kohteeseen

Jo kuuden vuoden ajan turkulaisen yrittäjäpariskunnan tavoitteena on ollut välittää tuotetietoutta ja materiaalintuntemusta suomalaisille. 

Vaikka hartsi on sisustuspinnoitteena suomalaisille melko vieras, Belle Arti on saanut tuotteestaan hyvää palautetta. – Se on hieno ja helppo pitää puhtaana. Se on hygieeninen vaihtoehto esim. kylpyhuoneeseen, yrittäjät Mirja ja Salvatore Serrau kertovat. Hartsin lisäksi yritys tuo Italiasta kalkkipinnoitteita sekä erikoismaaleja, jotka niin ikään sopivat kaikenlaisiin kohteisiin ja olosuhteisiin.

Italia kohtaa Suomen

Italiassa luonnonmukaisten materiaalien käyttö ulottuu tuhansien vuosien päähän. Vaikka perinteet ovat pitkät, jatkuvaa kehitystyötä tehdään, jotta materiaalit vastaisivat myös nykyajan tarpeisiin. Kalkkituotteet on kehitetty esimerkiksi kestämään ilmansaastetta, ja aiemmin vain erikoismaalareiden valmistamia erikoismaaleja on alettu tuottaa teollisesti, jotta ne olisivat kaikkien saatavilla. Parikymmentä vuotta sitten hartsia alettiin kehittää ekologisempaan ja puhtaampaan suuntaan. Tänä päivänä italialainen hartsi täyttääkin kaikki nykyaikaiset päästömääräykset.

Salvatore Serraulla on yli 30 vuoden kokemus rakennusalalla toimimisesta Italiassa, jonka lisäksi hän on toiminut mm. erikoismaalarina. Pitkä kokemus on tuonut Serraulle kullanarvoista tietoa asennus- ja korjaustekniikoista sekä tärkeää materiaalintuntemusta, jota hän nyt haluaa välittää suomalaisille. Belle Artissa toivotaankin, että Suomessa suhtauduttaisiin luonnonmukaisiin pinnoitemateriaaleihin avarakatseisemmin: – Omaa katselukulmaa avaamalla kasvaa ammattilaisena aivan eri tavalla. Kaavoihin kangistuminen ei ole hyvästä. Jos huomaa, että jokin tapa ei ole hyvä, pitäisi kokeilla toista tapaa, Mirja ja Salvatore Serrau rohkaisevat.

Monimuotoiset käyttömahdollisuudet

Belle Artin sisustuspinnoitteista löytyy joka tilanteeseen ja kohteeseen omansa. Valikoimasta löytyy materiaaleja niin luonnonmukaisina kuin hieman erikoisempinakin vaihtoehtoina.

Valikoimasta löytyy materiaaleja niin maanläheisissä sävyissä sisustavalle, kuin kirkkaita värejä ja erikoisia ratkaisuja suosivalle. Mirja ja Salvatore Seurrau osaavat neuvoa, mikä materiaali sopii mihinkin kohteeseen ja käyttötarkoitukseen. He peräänkuuluttavat kuitenkin myös asiakkaan omaa mielikuvitusta: – Pintamateriaalit sopivat myös kierrätys-ajatteluun. Esimerkiksi hartsilla voi tuunata vanhan lavuaarin, tai keittiön pöytätasot voi päällystää uusiksi, he kertovat.

Belle Artin kohteiden joukossa on kauniita yksityiskoteja ja näkyviä julkikohteita. Turussa esimerkiksi ravintola El Namin ja Mamin sisätiloissa voi ihailla Belle Artin käsialaa, samoin kuin Raision kauppakeskus Myllyssä. Turun jokirannassa yrityksen kädenjälki koristaa Rantakatu 3:n julkisivua.

Neuvoja ja vinkkejä

Belle Artissa annetaan mielellään opastusta pintamateriaalin valintaan ja käyttöön liittyen. Jos asiakas haluaa asentaa tuotteen itse, saa hän liikkeessä asioidessaan tarkat asennusohjeet. Lisäksi Serraut pitävät asennustekniikoista kursseja, jotka on suunnattu sekä yksityisille että ammattilaisille. Vaikka yrityksen materiaalimyynti toimii valtakunnallisesti, asennuspalvelut on tarkoitettu ensisijaisesti lähialueiden asiakkaille.