IMG_0583

Keittiöiden asiantuntija

Vaihtelevat trendit näkyvät kaikkialla kotona, mutta yksi pysyy silti samana: ihmiset kaipaavat keittiöltään helppoutta ja toimivuutta.

Tmi Quick-Kaluste on toiminut Raisiossa keittiö- ja muiden kiintokalusteiden parissa jo viiden vuoden ajan, mutta yrittäjä Henri Kivilällä on peräti 30 vuoden kokemus alalta. Suurin osa yrityksen toiminnasta perustuu keittiöiden myyntiin ja asennukseen yksityisille, mutta asiakaskuntaan kuuluu myös yrityskohteita, joihin Quick-Kaluste myös toimittaa tuotteitaan.

Yrityksessä tehdään pitkää päivää ja keittiöitä voidaankin toimittaa jopa lähes parikymmentä kuukaudessa. Asennus sujuu tuttujen ja luotettavien alihankkijoiden avustuksella. Pienessä tiimissä kaikki voivat keskittyä omaan osaamiseensa ja samalla tuntea toistensa työtavat, mikä lisää työn nopeutta ja joustavuutta. Yhdessä laadukkaiden materiaalien ja tarkan asennuksen kanssa syntyykin koheesio, jonka ansiosta Quick-Kaluste saavutti viime vuonna 20 % kasvun lamasta huolimatta.

Muuttuvat trendit

Trendit vaihtuvat tiiviiseen tahtiin eikä ole ollenkaan tavatonta, että vain viisikin vuotta vanhoja keittiöitä päivitetään. Riippuu kuitenkin pitkälti asiakkaan iästä, kuinka rohkeisiin ratkaisuihin päädytään. – Nuoret ovat kokeilunhaluisempia, mutta pääsääntöisesti asiakkaat toivovat yhtenäistä ja yksinkertaista tyyliä, tietää Kivilä. Ovet halutaan vetimettöminä ja valkoinen jyrää edelleen, tosin lisääntyvin määrin mattapintaisena. Jonkun verran saatetaan leikkiä myös struktuureilla esim. keittiön alaosissa. Puu on siirtynyt kaapistoista laminaattilankkutasoiksi, jotka tuovat lämpöä muuten valkoiseen keittiöön. Myös kivitasojen suosio on kasvanut, samoin korkeiden hanojen ja vain yhden ison hullosreunaisen altaan aiemman kahden sijaan. Merkittävin muutos on kuitenkin laatikoiden määrän huima lisääntyminen. – Parhaimmillaan laatikoita on lähemmäs 30, Kivilä kertoo. Laatikoista halutaan nykyään myös isompia ja jopa sähköisiä. Quick-Kalusteen erikoisuus on myös kaappien pohjaan jyristyt led-valot, jotka ovat huomaamattomia ja helppohoitoisia.

Helppoutta asiakkaalle

Quick-Kalusteen on helppo olla ajan hermolla, sillä kaappien rungot ja varasto-ovimateriaalit saadaan valmistettua noin neljässä päivässä, ja asiakkaalle keittiö voidaan toimittaa jopa viikossa.

Jotta keittiön asennus olisi asiakkaan kannalta mahdollisimman vaivatonta, sahataan tuotteet valmiiksi jo verstaalla, jolloin vältytään turhalta pölyltä asunnossa. Yksittäispakatut kaapit on myös helppo toimittaa asiakkaan asuntoon ja asennus voi alkaa välittömästi.

Verstaansa ansiosta Quick-Kaluste on voinut toimittaa myös arkkitehtien suunnittelemia keittiöitä. Ja vaikkei apuna arkkitehtiä olisikaan, kannattaa suunnitteluun silti panostaa, sillä hätäiset ratkaisut eivät yleensä kanna pitkälle. – Tärkeintä on tehdä mahdollisimman toimiva keittiö, muistuttaa Kiviläkin.