Hulmi ja Lehtonen ovat toimineet Turun Keittiömaailman kauppiaina heinäkuun alusta alkaen ja haluavat tuoda toiminnassaan esille myös omaa näkemystään.

Keittiöitä jokaiseen makuun

KEITTIOMAAILMA_160www.keittiomaailma.fi

 

Turun Keittiömaailma ja sen uudet yrittäjät ovat täynnä intoa ja uusia ideoita. Kaikki suunnittelusta asentamiseen on nyt tarjolla asiakasta varten.

Suomalainen suunnittelee keittiönsä käytännöllisyys edellä, tietävät Keittiömaailma Turkua pyörittävät Marika Hulmi ja Jussi Lehtonen.

– Kun kotona tehdään ruokaa, sen pitää olla helppoa ja nopeaa. Ruoanlaittoon osallistuu yleensä useampi henkilö, joten avonaiset tilat ja saarekkeet ovat suosittuja vaihtoehtoja. Toimivat kodinkoneet ja käytännöllisyyttä lisäävät mekanismit ovat keittiössä myös isossa roolissa, Hulmi luettelee.

Ulkonäöstäkään ei ole silti syytä tinkiä, vaan keittiön pitää miellyttää myös silmää ja olla paikka, jossa perhe viettää mielellään aikaa yhdessä.

– Usein pienikin juttu, kuten vaikkapa viinikaappi tai integroitu kaiutin riittää arjen luksukseksi, Hulmi tietää.

Mattamustaa, lämpöä ja rosoisuutta

Kuten niin monessa muussakin asiassa, myös keittiöissä trendit tulevat Suomeen pienellä viiveellä. Se mikä puhutti Milanon ja Kölnin messuilla pari vuotta sitten, on vasta nyt rantautumassa Suomeen.

– Tällä hetkellä suomalaiset hakevat keittiöihinsä lämpöä, kotoisuutta ja rosoa. Puukuosit tulevat jälleen vahvoina ja kiillon sijaan suositaan mattapintaa. Valkoinen on edelleen yksi suosituimmista väreistä, mutta myös musta on vahvistanut asemaansa. Esimerkiksi ravintolamaailmasta lainatut mustat avohyllyköt ovat nyt pinnalla ja keventävät keittiön yleisilmettä, Hulmi kertoo. Käyttömukavuutta keittiöissä lisäävät yhä edelleen integroidut ja ergonomiset kodinkoneet sekä nanoteknologia, jonka ansiosta pinnat eivät enää täyty sormenjäljistä.

Tällä hetkellä suomalaiset hakevat keittiöihinsä lämpöä, kotoisuutta ja rosoa.

Vaikka ruoanlaittoon ja keittiöihin panostetaankin koko ajan yhä enemmän, eivät ihmiset silti aina uskalla toteuttaa unelmiaan niin rohkeasti kuin keittiömyyjät toivoisivat.

– Kannustamme ihmisiä miettimään keittiötä pitkäaikaisena hankintana ja panostamaan niihin juttuihin, jotka tekevät siitä juuri itselle mieluisen, Hulmi ja Lehtonen sanovat.

Täyden palvelun keittiötalo

Hulmi ja Lehtonen ovat toimineet liikkeiden kauppiaina heinäkuun alusta alkaen ja haluavat tuoda toiminnassaan esille myös omaa näkemystään. Turun Keittiömaailma tarjoaa laajoista valikoimistaan silti edelleen myös esimerkiksi vanhat tutut Petra ja A la Carte -keittiöt, jotka Novart valmistaa avainlipputuotteina Nastolan tehtaalla.

– Kahdessa isossa liikkeessämme asiakkaat saavat ideoita ja asiantuntevaa suunnittelupalvelua, johon onkin hyvä varata aina riittävästi aikaa. Pyrimme aina kaikessa asiakaslähtöisyyteen ja helppouteen, unelmia unohtamatta.

– Turun Keittiömaailma tarjoaa ostajalle koko paketin suunnittelusta asentamiseen asti. Kun suunnittelupalaverissa löytyy yhteinen sävel meidän ja asiakkaan kesken, on remontin loppuun vieminen sen jälkeen helppoa. Vanhan keittiön purusta uuden asentamiseen menee keskimäärin noin viikko, mikäli kohteessa ei ole lisäaikaa vaativia asbestitöitä tai muita samanaikaisia remontteja, Lehtonen lupaa.