Grene_noramaa_solid_house_300_CMYK

Kerää sadevesi talteen ja hyödynnä sitä sisällä

Grene Noramaa Oy on tunnettu maatalouden ja teollisuuden kumppani. Yrityksen päätuotevalikoima käsittää kymmeniä tuhansia tuotteita maatalouden ja erityisesti sen ammattilaisten tarpeisiin. Tarjontaamme kuuluu myös kattava valikoima vesipumppuja ja vedensuodatuslaitteita rakennusteollisuuden ja kotitalouksien käyttöön. Toimitusjohtaja Kim Sjöholm kertoo, että lähes jokainen suomalainen maatalouskonevalmistaja jossakin vaiheessa on käyttänyt Grene Noramaan palveluita.

Yhtenä lukuisista palveluista tarkoituksena on tarkastella yhtiön sunnitelemaa sadeveden talteenottojärjestelmää. Moderniin rakentamiseen kuuluvat vihreät ratkaisut ja uusiutuvien luonnonvarojen käyttö, joten Grene Noramaa on luonnollisesti seurannut trendiä tarjoten markkinoille aivan erityisen sadeveden talteenottojärjestelmän. Sadeveden talteenotto on erittäin suosittua Euroopassa, jossa sadevettä on hyödynnetty esimerkiksi kasteluvetenä tai WC:n huuhteluun. Järjestelmä toimii yksinkertaisesti: katto- ja rännivedet johdetaan säiliöön, jonka sisällä on elektroninen vesiautomaatti. Säiliöstä voi pumpata vettä mihin käyttöön tahansa; pesuun, kasteluun ja jopa pesukoneeseen. Säiliöön on myös saatavilla suodatuslaitteisto.

Sadeveden riittoisuus voidaan laskea kohtuullisen tarkkaan laskentakaavalla, jossa otetaan huomioon eri alueiden sademäärät ja kotitalouden kattoneliöt. Sadevettä täydentää tarpeen vaatiessa kunnan johtojen kautta säiliöön tuleva vesi, joten käyttäjän ei tarvitse huolehtia siitä, että vesi yhtäkkiä loppuu. – Järjestelmä valvoo itse vedenmäärää ja täydentää sitä automaattisesti tarpeen mukaan, Sjöholm kertoo. Yritys toteutti hiljattain kyseisen järjestelmän Kaarinassa. – Myimme asiakkaalle 3000 litran säiliön laitteineen, ja hän on ollut erittäin tyytyväinen, tuotteeseen erikoistunut Kimmo Päivärinta kertoo.