sky-clouds-blue-horizon_300_CMYK

Kestävät rakenteet moneen tarpeeseen

Betoni on kestävyytensä ja lujuutensa ansiosta todettu erittäin hyväksi perusrakennusmateriaaliksi. Tärkeintä on kuitenkin laadukkaiden raaka-aineiden valinta sekä veden suhde sementtiin, jotta tuote takaa pitkäkestoisen sekä turvallisen rakenteen. Betonin toimitus koostuu monesta eri vaiheesta, ja betonin laatu sekä säänkestävyys voidaan varmistaa vasta kun se on saavuttanut normilujuutensa. Ketju lähtee liikkeelle oikeanlaisten raaka-aineiden valinnasta, jota seuraa valmistuksessa käytettävä nykyaikainen teknologia ja lopuksi toimitus asiakkaalle sovittuna ajankohtana.

Sijainti ratkaisee

Jotta laadukkaat raaka-aineet ja kilpailukykyinen hinta ovat taattuja, on tehtaan sijainnilla merkitystä. Kymppibetoni Oy on pitkän linjan valmisbetonin tuottaja, jonka liiketoiminta on alkanut puhtaasti kysynnästä. – Tarkoitus on ollut tuottaa valmisbetonia paikalliselle betonielementtitehtaalle ja samalla myydä tuotetta tarvittaessa maakuntiin, yrittäjä Heikki Laaksonen kertoo.

Kymppibetonin tehtaat sijaitsevat Kosken kunnassa ja Oripäässä. Yritys palvelee asiakkaitaan isoista rakennusliikkeistä aina yksityishenkilöihin Varsinais-Suomen alueella. Merkittävä osa liikevaihdosta muodostuu kuitenkin edelleen Kosken Betonielementti Oy -tehtaan tarpeista. Tänä päivänä hintakilpailu betonilla on kovaa ja hinnat pitää pystyä perustelemaan, mutta ammattitaitoisella henkilöstöllä ja taatulla laadulla on myös merkitystä.

Merkittävä referenssi

Kymppibetoni Oy:n uusi aluevaltaus ovat tuulivoimaloiden perustukset, joita yritys työsti syksyllä. Vaikka tuotteen ja laadun kehittelyssä oli pitkä työ, onnistui projekti loistavasti: – Olemme onnistuneet kaikissa laadun osa-alueissa. Kuutiomäärällisesti tämä oli iso homma, ja opimme siitä paljon, Laaksonen sanoo.