Taivassalolaisen Hellman’s Production Oy:n suunnittelemat ja ruostumattomasta teräksestä valmistamat moduulikäymälät ovat erityisesti kuntien ja ravintoloitsijoiden suosiossa.

Kestäviä moduuliratkaisuja

www.hellmansproduction.fi

 

Taivassalolaisen Hellman’s Production Oy:n suunnittelemat ja ruostumattomasta teräksestä valmistamat moduulikäymälät ovat erityisesti kuntien ja ravintoloitsijoiden suosiossa. Yritys on toimittanut muun muassa baari- ja WC-moduulit ravintola Rymy-Eetun Aurinkoterassille sekä 33 käymäläpaikkaa Helsingin Länsimetroon. Tällä hetkellä tehtaalta lähtee Helsingin puistoihin yksi city-käymäläksi kutsuttu moduuli kuukaudessa. Kyseessä on 36 kappaleen moduulitoimitus – moduulirakentaminen nopeuttaa työmaa-aikaa ja vähentää työmaaliikennettä.

– Perinteinen rakennustapa on talviaikaan hyvin haastavaa, käytännössä kylmimpinä kuukausina ei rakenneta lainkaan. Moduuleja puolestaan voidaan rakentaa tehdasoloissa läpi vuoden, ja kun osataan ennakoida maanrakennus sulaan aikaan, moduulitoimituksetkin voidaan suorittaa ympäri vuoden. Moduulit ovat tähän oiva ratkaisu, yrittäjä Hannu Hellman kertoo.

Vuonna 2011 keskelle lamaa perustettu Hellman’s Production Oy oli alun perin tarkoitettu suunnittelutoimistoksi. Kun suunnittelutöitä ei ollut tarpeeksi saatavilla, alkoi yritys sen rinnalla rakentaa WC-moduuleita.

− Meillä vahvuutena moduulirakentamisessa on yksityiskohtainen suunnittelu, Hellman sanoo. Suunnittelussa yritys on kiinnittänyt erityistä huomiota muun muassa moduulien kestävyyteen ja helppohoitoisuuteen. Hellman toivoisi silti tuotekehittelyssä tiiviimpää yhteistyötä asiakkaan kanssa. Siten moduuleista saataisiin enemmän tarpeeseen kohdistettuja ja kustannustehokkaampi ratkaisu asiakkaalle.

− Jos olisimme mukana jo esisuunnittelussa, olisi helpompi yhteensovittaa meidän suunnitelmat asiakkaan suunnitelmien kanssa. Yhdessä tekemisellä saadaan yhteisiä säästöjä. Siksi toivoisin asiakkailta rohkeutta lähteä mukaan.

Hellman’s Production Oy:llä on edessään valoisa tulevaisuus moduulirakentamisen alalla. Yritys laajentaa tilojaan Naantalissa ja aikoo ottaa tuotantoonsa enenevässä määrin myös muitakin moduuli- ja tilaelementtiratkaisuja. Myös moduulituotanto pienrakentajien tarpeisiin houkuttelisi, mutta kova kilpailu on hidastanut laajentamista talonrakennusalalle. − Rantasaunat ja pikkumökit kiinnostaisi. Telakkakin on vaihtoehto, Hellman pohtii. Selvää kuitenkin on, että yrityksen seuraava askel on panostaa vientiin. Se on ollut ajatuksena moduulirakentamisessa alusta pitäen.