Helman_heilahdus_b

Ketterä konepaja

Tutustu yritykseen: www.terasasennustoivonen.fi

Teräsasennus Toivonen Oy on tilauskonepaja, joka valmistaa asiakkailleen mitä moninaisimpia teräsrakenteita. Palvelutarjontaan kuuluu myös suunnittelu, pintakäsittely sekä valmiiden rakenteiden asennus työmailla.

Perinteikäs, jo 1980-luvulla perustettu teräspaja siirtyi vastikään uuden toimitusjohtajansa Petri Forsströmin ohjaukseen. – Yrityksen perustaja Raimo Toivonen on luvannut olla mukana konsultoimassa niin kauan kuin tarve vaatii, Forsström kertoo. – Uuden ja vanhan tiedon kombinaatiolla on uskoakseni hyvät mahdollisuudet onnistua, hän jatkaa.

Kasvu ei kuitenkaan ole Teräsasennus Toivonen Oy:lle itseisarvo, vaan ensisijainen tarkoitus on kehittää taloudellisesti ja laadullisesti järkevää liiketoimintaa, josta hyötyy ennen kaikkea asiakas. – Kasvu tulee jos on tullakseen, tärkeämpänä tavoitteena on säilyttää esimerkiksi yrityksen joustavuus, Forsström toteaa. Apuna siinä on Teräsasennus Toivonen Oy:n merkittävä taustaomistaja Master-yhtiöt, jonka tuoma vahva taloudellinen tuki mahdollistaa isompienkin urakoiden ketterän läpiviennin. – Tälläkin hetkellä käynnissä on toistakymmentä työmaata, joista osa varsin merkittävän kokoisia, Forsström kertoo.

Hyvä esimerkki mittavasta projektista on myös Helsinki-Vantaan lentokentän juna-aseman taideteos, johon Teräsasennus Toivonen Oy toteutti ja asensi teräsrungon. Molemmin puolin rataa kulkeva, 50 metriä pitkä kaareva taideteos asennettiin paikoilleen yöaikaan. Oman haasteensa projektiin toivat myös samanaikaisesti radalla suoritetut testiajot. – Aikataulut olivat tiukat, mutta selvisimme niistäkin kunnialla, Forsström kertoo.

 

KUVAT Jussi Tiainen 

TEOS Aarne Jämsä, Helman heilahdus

Valtion taideteostoimikunnan kokoelma