Kiiltävä kivilattia luo ylellisen tunnelman

askpalvelutKristallointi on Etelä-Euroopassa perinteinen tapa hoitaa kalkkikivi- ja marmorilattioita. Kristalloinnilla kivilattialle annetaan kaunis kiilto samalla kun lattian kestävyyttä parannetaan. Lattian kovuus kasvaa ja kestää kulutusta paremmin, kiiltävä pinta suojaa kiveä lialta sekä korostaa materiaalin värejä ja kuvioita. Kristallointi soveltuu myös mosaiikkibetonille ja periaatteessa kaikille kiville, jotka sisältävät kalkkia.

ASK-Palvelut on Turun alueella paikallinen toimija, joka tarjoaa kristallointitöitä. Yrittäjä Markku Peltonen omaa pitkän ammattitaidon alalta jo vuodesta 1987 asti. Referenssilistalla näkyvät monta julkista kohdetta, kuten Naantalin kaupungintalo, Åbo Akademi, Turun kaupungintalo ja Turun Zara. Yrityksen toiminta perustuu kolmeen eri osa-alueeseen, joista kristallointi edustaa suurinta osaa. Palveluihin kuuluvat myös taloyhtiöiden porraskäytävien perussiivoukset sekä aurinkosuojakalvojen asennukset erinäisiin rakennuksiin.
Kristalloinnin luja ammattilainen Peltonen kehottaa ihmisiä ennakoimaan lattian kulumista sen jo ollessa uusi. Kristallointi voidaan suorittaa upouuteen lattiaan, jolloin sen käsittely tulevissa saneerauksissa ei ole välttämätöntä.

– Yleensä lattian huoltoon herätään vasta silloin, kun se on jo kulunut. Alkuperäinen sävy ja kiilto saadaan kyllä takaisin, mutta asiakas pääsee helpommalla ennaltaehkäisevällä kristalloinnilla.