Kiireen keskelläkin ehtii joustaa

www.royalkalusteet.fi

Tiukat aikataulut ja jatkuva kiire koskevat tavalla tai toisella jokaista työmaalla toimivaa yritystä. Sastamalalaisessa mittatilaus- ja erikoiskalusteisiin keskittyvässä Royal Kalusteet Oy:ssä ymmärretään asiakkaiden paineet. Vaikka välillä kireä aikataulu aiheuttaakin ongelmia mm. materiaalien hankinnassa, työt tehdään ajallaan ja hyvillä mielin yhdessä muiden työmaalla toimivien tahojen kanssa. − Työt hoidetaan niin, että muidenkin työt onnistuu. Työmailla pitää olla yhdessä tekemisen meininki, yrityksen toimitusjohtaja Petri Malmström kertoo. Hänen mukaansa kiire on kuitenkin hellittänyt pahimmista ajoista: − On ymmärretty, että hankinnat on tehtävä ajoissa. Toisaalta kiire on hyvästä, eiväthän kohteet valmistuisi koskaan jos aikataulusta lipsuttaisiin, Malmström nauraa.

Kovan kiireenkin keskellä Royal Kalusteet Oy:llä on aikaa ja kapasiteettia reagoida asiakkaiden tarpeisiin. Pieni ja muuntautumiskykyinen yritys pystyy tekemään muutokset nopeasti siten, että aikataulut eivät kärsi. Tilojen laajennuksen myötä yritys pystyy itse valmistamaan enemmän kalusteita kuin aikaisemmin. Vaikka tälläkin hetkellä suurin osa tuotannosta tapahtuu omissa tiloissa Sastamalassa, osa tavarasta tulee puolivalmiina tai valmiina yhteistyökumppaneilta. Kotimaisuutta suositaan niin materiaaleissa kuin henkilöstössäkin.

Taantumasta huolimatta viime vuodet ovat olleet yritykselle ruuhkaisia. Viimeisimpänä yritys on toimittanut mittatilauskalusteita lääketieteen laitokselle Tampereelle sekä Päivärinteen monitoimitaloon Hattulaan. Tämän hetken suurin kohde on SantaPark-hotelli Rovaniemellä. Oli kyseessä pieni tai iso projekti, työnlaatu vastaa aina asiakkaan vaatimuksia. Yrityksen asiakkaita ovat pääasiassa rakennusliikkeet.