Pienenä yrityksenä Jokkis-Keittiöt pystyy tarjoamaan räätälöityjä palveluita, ja toiminta on muutenkin joustavaa.

Kipinä yrittä­miseen ei sammu

Kun yrittäjävuosia on kertynyt lähes kolmekymmentä, voidaan hyvällä syyllä puhua jo kokeneesta yrittäjästä. Mikä on pitkän linjan yrittäjän salaisuus?

Kaikki alkoi vuonna 1988, kun entiset työtoverit Jouko Ojala ja Juha Filppu päättivät perustaa kalusteiden valmistukseen erikoistuneen yrityksen. Mukaan saatiin vielä samasta työpaikasta tuttu Jouni Vinkki, ja niin syntyi Jokkis-Keittiöt Oy. Vaikka yrityksen alkutaival 1990-luvun lama-Suomessa ei ollut helppo, laadukas työ toimi jo tuolloin viidakkorummun tavoin pienessä Jokioisten kunnassa ja sen lähialueilla. − Avaimet menestymiseen ovat hyvä laatu ja palvelu sekä luottamus, luettelee yrittäjä Jouko Ojala. Suurin menestystekijä lienee kuitenkin Ojalan oma innostus alaan, mikä ei jää keneltäkään epäselväksi. − Kyllä kipinä pitää olla! Yrittäminen on kivaa, monipuolista ja tällä alalla työn tulos on heti nähtävissä. Kaikkein parasta on, kun työ onnistuu ja asiakas on onnellinen, Ojala hymyilee.

Joustavuutta ja hyvää palvelua

Vielä lähes kolmenkymmenen vuoden jälkeenkin Jokkis-Keittiöt toimii pääasiassa kolmen miehen voimin. Kiireisimpinä sesonkeina yritys palkkaa lisää työntekijöitä. Vaikka pieni henkilöstömäärä tuottaakin ajoittain haasteita etenkin suurempien kohteiden osalta, on siinä myös omat etunsa. Pienenä yrityksenä Jokkis-Keittiöt pystyy tarjoamaan räätälöityjä palveluita, ja toiminta on muutenkin joustavaa. Yritys tekee kaiken itse aina suunnittelusta asennuksiin asti. − Lisäksi meillä on hyvät toimittajat sekä parhaat materiaalit ja osat. Pyrimme tekemään kalusteistamme niin kotimaisia kuin mahdollista. Käytämme kotimaisia osia, vain helat ovat saksalaisia, Ojala kertoo.

Yritys on vuosien varrella luonut pitkiä asiakassuhteita kuntien ja kaupunkien, rakennusliikkeiden ja mm. Forssan Säätökaluste Oy:n ja Forssan TRT-Rakennus Oy:n kanssa. Jokkis-Keittiöt toimii laajalla akselilla Tampere-Turku-Helsinki.