rakennuslaine

Kipsilattia haastaa betonin

Tmi Rakennus Laine on erikoistunut pumpattaviin kipsilattioihin. Yrittäjä Pasi Laineen johdolla työtä on tehty jo 12 vuotta, ja yritys onkin alan suurin toimija Turun seudulla.

Vaikka kipsilattioiden suosio on viime vuosina kasvanut tasaisesti, ei sen eduista tiedetä rakennusalalla vielä tarpeeksi. Betoniin verrattuna kipsilattia on huomattavasti nopeampi asentaa. Koska tarvittava kerros on ohuempi ja kuivuu siten nopeammin, päästään myös lämpö- ja päällystystöihin rivakammin. Muita etuja betoniin nähden ovat muun muassa hyvä lämmönjohtokyky sekä se, ettei valmiiksi suora ja halkeilematon kipsilattia tarvitse myöhempiä oikaisuja. Vaikka asennuskustannukset olisivatkin siis samaa luokkaa betonin kanssa, voittaa kipsi kilpailijansa ajallisessa tehokkuudessa. Tuotteella on myös ekologinen puolensa, sillä materiaalina käytetty kipsi on hiilivoimaloiden jätteistä peräisin olevaa kierrätystavaraa.Laineen mukaan kipsiä on käytetty Keski-Euroopan lattioissa jo kymmeniä vuosia. Suomessa Turku on ehdoton edelläkävijä asian suhteen. Vaikka Omassa yrityksessään Laine luottaa Knaufin tuotteisiin.rakennuslaine2

Kipsilattioiden ohella yritys hoitaa myös lattian oikaisuja sementtipohjaisilla tuotteilla. Laineen mukaan parasta työssä ovat sen vaihtelevuus ja ihmiskontaktit. Kun tuote on hyvä ja yhteistyö toimii, on myös asiakastyytyväisyys taattu. Työtä Turussa riittää ja Laineelle tuleekin säännöllisesti uusia tarjouspyyntöjä, sillä alalla pitkään toiminut yrittäjä on jo monelle tuttu ja luotettava tekijä.