18,4-Mt-Dekton-Strato-ja-Silestone-Zirconium--materiaalit-kylpyhuoneessa_300_CMYK

Kivi on kestävä valinta

Vientikivi on varttunut jo 80 vuoden ikään. Sen voimavarana ovat pitkä kivialan kokemus sekä ammattitaitoinen henkilöstö. Vientikivi Groupin korkealaatuisia sisustuskiviä valmistetaan kolmessa tehtaassa. Vientikivi Finland Oy sijaitsee Satakunnassa Paneliassa, SKT-Granit Oy Varsinais-Suomessa Taivassalossa ja Louhi Kivitasot Oy Imatralla. – Suomen suurin sisustuskivien tuotantokapasiteetti takaa kaikille asiakkaillemme toimitusvarmuuden poikkeavissakin olosuhteissa, toimitusjohtaja Ilkka Ylitalo toteaa.

Myyntipäällikkö Ari Laaksosen mukaan yhtiö on keskittynyt keittiöiden kivitasoihin, julkisivuprojekteihin, sokkelitoimituksiin ja infrarakentamisen kiviin. – Olipa kyse sokkeleista tai keittiötasoista, hoidamme projektimyynnissä tarkistusmittaukset, kivien toimitukset ja asennukset eli koko paketin. Teemme prosessin todella helpoksi rakennusliikkeille, sillä ammattitaitoiset asentajamme hoitavat mittaukset ja asennukset työmaalla, joista otamme myös täyden vastuun.

Kivi on ennen kaikkea kestävä valinta. – Se kestää aikaa ja pidentää näin rakennuksen elinkaarta. Julkisivuissa se lisää rakennuksen näyttävyyttä. Se on myös huoltovapaa materiaali, jonka pinnasta esimerkiksi graffitit on helppo poistaa, Ylitalo muistuttaa.
Keittiöissä kivitaso on suomalaisten toivevalinta. – Tutkimusten mukaan lähes puolet suomalaisista haluaisi keittiöönsä kivitason, sillä se on helppohoitoinen, ekologinen, kestävä ja lähes ikuinen materiaali. Kivi kestää kuumaa, eikä säikähdä punaviinitahroja. Kivitaso voi olla myös hyvä asunnon myyntivaltti, joka saattaa myydä koko asunnon. Tänä päivänä valinnanvaraa on niin runsaasti, että kivitaso ei rakennusliikkeen näkökulmastakaan juurikaan nosta asunnon neliöhintaa, Laaksonen painottaa.