Pääkaupunkiseudulla toimiva rakennusalan peltitöihin erikoistunut Hyvinkään Peltirakenne Oy tietää, mitä tekee, ja tekee sen laadulla.

Kokemusta ja ammattitaitoa

Yli 30 vuotta kokemusta rakennusalalta ja 20 vuoden kokemus katoista. Tämä pääkaupunkiseudulla toimiva rakennusalan peltitöihin erikoistunut yritys tietää, mitä tekee, ja tekee sen laadulla.

Pätevät työntekijät ovat kymmenen vuotta sitten perustetun Hyvinkään Peltirakenne Oy:n tukiranka. Yritys on tunnettu laaja-alaisesta osaamisestaan, jota kaikilla alan yrityksellä ei ole: − Konesaumapeltikattojen tekemisen oppii vain tekemällä. Menee 3−5 vuotta, ennen kuin voi sanoa olevansa täysin ammattitaitoinen. Peltiseppien koulutus loppui 80-luvulla ja nykyään siihen on vain oppisopimusmahdollisuus, kertovat Hyvinkään Peltirakenne Oy:n Teemu Komulainen ja Hannu Komulainen.

Haastavat kohteet kiinnostavat

Yrityksen referenssilistalta löytyy muun muassa Hämeenlinnan Goodman-kauppakeskus, Meilahden ala-aste sekä Erottajan paloasema.

− Hämeenlinnan Goodman oli hauska ja listoituskohteeksi iso. Meilahden ala-aste oli Museoviraston saneerauskohde. Lisäksi olemme tehneet VR:n asemakattoja ja Hyvinkään vesitornin katon, Komulaiset luettelevat esimerkkeinä.

Komulaiset ovat olleet urakoimassa lukuisia vanhoja kohteita jo ennen Hyvinkään Peltirakenne Oy:n perustamista. Museokohteiden joukosta löytyy myös esimerkiksi 1800-luvulta peräisin oleva Ylöjärven kirkko, jota Hannu Komulainen oli mukana entisöimässä.

Hyvinkään Peltirakenne Oy on hiljaisina aikoina voinut luottaa vanhoihin yhteistyökumppaneihin ja asiakkaisiin. Pitkäaikaisiin yhteistyötahoihin lukeutuvat muun muassa Jaatimet ja Lapin Teollisuusrakennus.

Avain onnistuneeseen projektiin

Monia projekteja menestyksekkäästi läpivieneet Teemu ja Hannu Komulainen tietävät, että onnistuneeseen projektiin tarvitaan paljon valmistavia töitä: − Suunnittelu ja ylipäätään työjärjestyksen suunnittelu ja ennakointi ovat onnistumisen avaimia, ja ne oppii vain tekemällä. Erityisesti uudisrakennuspuolella kireät aikataulut aiheuttavat suunnittelun laahaamista. On tavallista, että kohdetta vielä suunnitellaan silloin, kun viimeisiä listoja asennetaan.

Saneerauspuolella suunnitteluun varataan aikaa paljon uudisrakennuspuolta enemmän. Teemu ja Hannu Komulainen peräänkuuluttavat silti suunnittelijoilta rakentamisen käytännön pätevyyttä: − Suunnittelijoilta vaaditaan tietotaitoa ja perehtyneisyyttä myös vanhaan maailmaan.

Lukijoilta Teemu ja Hannu Komulainen toivovat ennakointia ja katon kunnon tarkkailemista. He tietävät, että jopa taloyhtiöt reagoivat joskus liian myöhään. Väärissä asioissa ei kannata säästää: − Toinen asia, missä säästetään, on sääsuoja. Se on kustannuksiltaan ehkä korkea, mutta kannattaa miettiä, onko säästö siinä vesivahingon arvoinen. Sääsuoja myös maksaa itsensä takaisin, koska silloin työt sujuvat huomattavasti jouhevammin, Teemu ja Hannu Komulainen muistuttavat.