LVI-Tapioharju Oy palvelee kokonaisvaltaisesti kaiken kokoisissa LVIS-alan urakoissa.

Kokemusta kolmannessa polvessa

www.lvi-tapioharju.fiLVI_TAPIOHARJU_160

 

Pirkanmaalaisella LVIS-alan yrityksellä LVI-Tapioharju Oy:llä on takanaan jo 59 työn täyteistä vuotta. Ajat muuttuvat, mutta alan asiantuntija tietää tarkkaan mitä suomalaiset tänä päivänä tahtovat.

Ensi vuonna 60-vuotista taipalettaan juhlistava LVI-Tapioharju Oy on todellinen alansa ammattilainen. Punkalaitumen ja Urjalan toimipisteistä käsin toimiva yritys palvelee kokonaisvaltaisesti kaiken kokoisissa LVIS-alan urakoissa. Tällä hetkellä yritystä työllistävät eniten peruskorjausurakat, kuten putkiremontit ja linjasaneeraukset.

Nykymenetelmillä putkiremontti kestää keskimäärin 1−3 päivää ja vedet ovat poikki noin tunnin

− Omakotitaloasujat pelkäävät turhaan putkiremonttia. Nykymenetelmillä putkiremontti kestää keskimäärin 1−3 päivää ja vedet ovat poikki noin tunnin, kertoo työnjohtaja Matti Tapioharju.

Uusiutuva energia on tätä päivää

Kuudessakymmenessä vuodessa rakennusala on ehtinyt muuttua paljon. Tämän päivän trendeiksi Tapioharju nostaa ekologisuuden ja uusiutuvan energian.

− Ihmiset ajattelevat tulevaisuutta, ja siksi esimerkiksi aurinkosähkö on kovaa vauhtia lisääntymässä. Vaikka maalämpö ei ole enää niin tuore juttu, se on edelleen suosittua. Meillä on Suomessa hyvät laitteet ja paljon asennuskokemusta. Ja onhan maalämpö käytössä edullinen, muistuttaa Tapioharju.

Uusissa omakotitaloissa vaadittava lämmöntalteenotto soveltuu Tapioharjun mukaan kaikenlaisiin kohteisiin.

− Esimerkiksi teollisuuden lämmöntalteenotossa otetaan talteen prosessilämpöä, ja kerrostaloissa lämmöntalteenottoyksikön avulla tuotetaan osa talon energiasta. Lämmöntalteenottojärjestelmä pitäisi asentaa myös rakennusluvan alaisiin saneerauskohteesiin, Tapioharju kertoo.

Suosittuja ovat myös erilaiset hybridiratkaisut: − Maalämmön yhteyteen voidaan ottaa avuksi aurinkosähköä tai aurinkolämpöenergiaa. Tai vesi-ilmalämpöpumppu voidaan kytkeä esimerkiksi öljylämmityksen tueksi, jolloin saadaan hyödynnettyä järkevästi olemassa olevat lämmitysjärjestelmät, Tapioharju valaisee.

Haasteet kiinnostavat alan konkaria

LVI-Tapioharju Oy on ollut mukana monessa suuressa projektissa. Tapioharju myöntääkin, että haastavat kohteet kiinnostavat häntä kaikkein eniten.

− Erikoisosaamistamme ovat hakelaitokset, öljypoltinpuoli ja maatalouden työt. Isompia kohteita urakoimme lähinnä Pirkanmaalla, Tapioharju kertoo.

Yksi mittavimmista ja mieleenpainuvimmista projekteista Tapioharjun mukaan on ollut Laukon kartanon saneeraus, joka kesti kaikkiaan YLI VUODEN. Kyseessä on noin 600 vuotta vanha kartanomiljöö, jonka pihapiirin työväen asunnot saneerattiin nykyaikaisiksi vuokra-asunnoiksi.

Monipuolisuudestaan tunnettu yritys teki asuntoihin kaikki LVI-työt: − Lämmitys, viemäröinti, vedet, maalämmöt ja ilmanvaihdot, Tapioharju luettelee.

Yritys on ollut omalta osaltaan rakentamassa myös Suomen suuriimpiin työmaihin kuuluvaa Pasilan Triplaa: − Työmaalla on YLI 240 työmaakonttia, joihin me teimme jäähdytyslaitteet ja ilmanvaihdon, Tapioharju kertoo.