clouds-1384761

Kokenut ammattilainen raikastaa vuokra- asunnon ilmettä vuokralaisen jäljiltä

Lohjan Laatutalot Oy on rakentanut ja remontoinut kiinteistöjä vuodesta 1992 asti. Nykypäivän toiminta keskittyy lähinnä huoneistoremontteihin, joita tehdään vuokra-asuntoihin. Yritystä työllistävät mm. Tapiola Yhtiöt, HUS-Kiinteistöt Oy ja sijoitusrahastoyhtiöt, mutta myös yksityisasiakkaat kääntyvät Lohjan Laatutalojen puoleen. – Yleensä käymme remontoimassa huoneistoja tai uusimassa maalipintoja siinä vaiheessa, kun vanha vuokralainen muuttaa pois asunnosta, toimitusjohtaja Aki Jämsen kertoo.

Remonttitöiden ohessa Jämsen kehitti oman tarpeensa pohjalta toisen yritysidean. – Toinen yrityksemme, HJ-Kuivaus, tuli kylpyhuoneremonttien kylkiäisenä, sillä niitä varten oli hankittava kuivauskalusto. Sen lisäksi, että käytämme kalustoa omiin toimeksiantoihimme, kuivatamme myös kylpyhuoneita muille toimijoille. Samalla voimme tehdä mm. kosteuskartoituksen ja lämpökuvaukset. Vesivahingon sattuessa puramme ja kuivatamme tilan, minkä jälkeen rakennamme kylpyhuoneen taas kokoon.

Tulevaisuudessa Jämsen haluaisi HJ-Kuivaus Oy:n kautta tarjota kokonaisvaltaisempaa palvelua talorakentajille. Yritys hoitaisi kosteusmittaukset ja kosteuden hallinnan koko rakentamisen ajan sekä tekisi tiiviysmittaukset ja lämpökuvaukset. Kehityssuunnitelmia on myös Lohjan Laatutalojen osalta. – Tulevaisuudessa olisi tarkoitus tehdä yksityisasiakkaille tasokkaampia kylpyhuoneremontteja heille helpolla tavalla. He valitsisivat laatan, tapetin ja muut tarvikkeet, me hoitaisimme suunnittelun ja toteutuksen. Kylpyhuoneet räätälöitäisiin siis täysin asiakkaan valittujen materiaalien pohjalta.